Haberler

İmamoğlu'ndan "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" çıkışı: Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz demek teğmenlerimize yakışır, demeye devam etsinler kardeşim

20 Eylül 2024 23:14

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zile Belediyesi Sosyal Tesisi ve Hacı Bektaş-ı Veli rekreasyon alanı açılış törenine katıldı. İmamoğlu, yaptığı konuşmada "Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri demek cumhuriyetin askeri demektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri demek milletinin askeri demektir. O bakımdan evet Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz demek, teğmenlerimize yakışır demeye devam etsinler kardeşim." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu açılış töreninde konuşmasını yaptığı sırada mitingde bulunda vatandaşlardan "Mustafa Kemal'in askerleyiz" sesleri yükseldi. Bunun üzerine İmamoğlu "Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri demek milletinin askeri demektir. O bakımdan evet Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz demek, teğmenlerimize yakışır demeye devam etsinler kardeşim" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun konuşması şu şekilde:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri demek cumhuriyetin askeri demektir. Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri demek milletinin askeri demektir; yani silahlı kuvvetlerimiz. Şimdi ben Mustafa Kemal Atatürk'ün askeriyim diye düşündüğüm zaman kendimi şöyle tanımlıyorum, ben cumhuriyetin değerlerine ilkelerine, bu milletin değerlerine ilkelerine örfüne adetine sahip çıkacağım, cumhuriyete yakışan bir Belediye Başkanı olacağım.

Dolayısıyla herkes kendi mesleğini iyi yapacak ve Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti'ne layık olacak, milletine layık olacak, Cumhuriyete demokrasiye layık olacak. işte o zaman o zaman hep birlikte bu cennet vatanın güzel insanlar olacağız. O bakımdan evet Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz demek, teğmenlerimize yakışır demeye devam etsinler kardeşim."

 

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?

 

"
"