Haberler

İmamoğlu metroda vatandaşlarla yolculuk etti, görenlerin rahatlığı dikkat çekti

26 Haziran 2024 16:31

T24 Video

31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir oy farkıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Ekrem İmamoğlu, Levent-Hisarüstü Metrosu'na binerek vatandaşlarla yolculuk etti. Vatandaşların metroda yolculuk eden İmamoğlu’na tepkisizliğiyse dikkat çekti. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ardından yapılan yorumlarsa gülümsetti. Yolcuların gerçekten İmamoğlu ile seyahat ettiklerine inanmadıklarının düşünüldüğü görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , Türkiye’de sürdürülebilir kentsel hareketliliği yaygınlaştırmayı amaçlayan ve bu konudaki Avrupa Birliği projesinde yer alıyor. İmamoğlu'nun metroyla yaptığı seyahat toplu taşımayı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak için yaptığı düşünülüyor.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliğinde yaptığı konuşmada; "Metro, bisiklet yolları, yürüyüş yolları gibi çevreye duyarlı, hızlı ve vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracak ulaşım modellerini yaygınlaştırmalıyız ve özellikle gaz salınımını düşürecek farklı yakıt türleriyle ya da enerji takviyeleriyle farklı araçların kullanımını da kentlerimizde arttırmak zorundayız. Bu hafta kapsamında da hafta boyu bisiklet eğitimleri, otomobilsiz kent günü etkinlikleri, spor festivalleri, yarışmalar, yürüyüşler, bisiklet sürüşleri başta olmak üzere pek çok etkinlikler gerçekleştirdik ve gerçekleştirilecek. Kentlerin hareketinin arttırılması ve daha sağlıklı bir toplum için çalışmalarımıza da hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.