Haberler

Gazeteci Cüneyt Özdemir’den yurt dışı çıkın harcı tepkisi: Yolunacak kaz görüyorlar

23 Haziran 2024 10:54

T24 Video

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Youtube kanalında yayınladığı programında, yurt dışı harç pulu ücretlerine yapılması planlanan zamma tepki gösterdi. Bayram tatilinden sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından TBMM’ye sunulması planlanan yeni vergi düzenlemesinde yurt dışı harç pulunun 150 liradan 1000 lira ile 1750 liraya kadar zamlanacağı ifade edilen vergi ile ilgili Özdemir, dünyanın başka hiçbir ülkesinde yurt dışına çıkarken böyle bir ödeme olmadığını vurguladı.

“Yolunacak kaz!”

Özdemir konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ben ülkeden çıkış için harç ödeyen başka bir ülke görmedim. Ülkeden çıkış için harç pulu veriyorsun. Böyle bir saçmalık olur mu? Lüksü böyle tanımlıyorlar herhalde. Demek ki bu lüks tüketim. Zaten Türkiye’nin yüzde 8’inde pasaport var. Bunu yarısı hacca gittiği için kullanıyor. Geri kalanına da ‘Bu İtalya’ya falan gidiyor, ver vergiyi’ diyor herhalde. Bu tamamen yolunacak kaz. ‘Bunlar yurt dışına gidiyor, biz bunları yolalım’ gibi bir şey.”

“Niye biz yurt dışına giderken para veriyoruz?”

“Zaten yurt dışına gitmek bir hikaye. Kolay ve ucuz bir şey değil ama Bodrum’a gitmekten daha ucuz. Tamamen soygun. Harç pulu ne demek? Niye biz yurt dışına giderken para veriyoruz, böyle bir vergi olabilir mi? Ben niye bunun vergisini veriyorum, böyle bir şey olabilir mi?”

“Mehmet Şimşek ‘Bu halk koyun, biz bunlara koyduk’ mu diyor?”

"Mehmet Şimşek mesela arkadaşlarına anlatabiliyor mu? ‘Bu halk koyun, biz bunlara yurt dışına çıkış vergisi koyduk’ mu diyor? Böyle anlatıyordur herhalde, hep beraber gülüyorlardır!”