Haberler

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un ABD'de yakalanma görüntüleri yayımlandı: Ters kelepçeyle gözaltına alınmışlar

27 Haziran 2024 15:04

T24 Video

İstanbul’da 1 Mart tarihinde ehliyetsiz kullandığı otomobille Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur ile oğlunu yurtdışına kaçıran annesi Eylem Tok, ABD'de yakalanmıştı. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, ulaştığı yakalanma anlarına ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Görüntülerde Timur Cihantimur ve anne Eylem Tok'un polisler tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındığı ve polis aracına bindirilmeden üstlerinin arandığı görüldü.

ABD'de görülen iade davasını da yakından takip eden Haskoloğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, senelik 46,000 dolar olan dil okulunu gezerken ABD Polisi tarafından ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı.

O görüntülere ulaştım. 2 ŞAHSA DA TERS KELEPÇE TAKILARAK OKULDAN ALINMIŞ.

Ölümüne sebep oldukları Oğuz Aci'nin ailesi için 14 gündür bu görüntüleri almaya uğraşıyordum bugün Boston polisi gönderdi.

Bu görüntüleri talebim üstüne getirdiler ancak Türk medyası yine sağ üstteki ismimi silip kendileri ulaşmış gibi paylaşmış ve 'ÖZEL Haber' diyerek paylaşıyor. Diyecek sözüm yok artık."

Tutukluk hâlinin devamına karar verildi

İstanbul Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası önce Mısır'a oradan da ABD'ye kaçan ve Türkiye'nin iade talebi üzerine Boston kentinde yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok, geçen günlerde ABD'de hâkim karşısına çıkmıştı. Duruşmanın ardından Cihantimur’un ve anne Tok'un tutukluk hâlinin devamına karar verilmişti.