14 Haziran 2024

İtalyan basını Erdoğan'ın G7 zirvesinde konaklayacağı oteli lüks ve güvenlikli bulmayıp beğenmediğini iddia etti

Otelin sade dekorasyonu aslında yeterli ama Türk delegasyonu memnun kalmadı. Ayrıca Erdoğan için denizden de güvenlik önlemi alınması gerektiği söylendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'da düzenlenen G7 zirvesinde (Fotoğraf: AA)

Puglia’nın denize nazır Borgo Egnazia Oteli, G7 zirvesi nedeniyle bir ‘güç lunaparkına’ benzetilirken köylüler olan bitenden şaşkın. Örneğin güvenlik nedeniyle üç gün süre ile tarlalarını sulayamayacaklarının bildirilmesi köylüleri şoke etmiş.

Puglia’da deniz berrak, hafif bir rüzgar esiyor, helikopterler birbiri ardı sıra iniyor, sirenler vın vın…

Dünyanın en güzel yerlerinden bir kabul edilen, elitlerin tatil tercihleri arasında yer alan 20 yıl önce restorasyon geçiren, odaları sade ve zevkli olan Borgo Egnazia’da La Republica’ya göre durum şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan 'oteli beğenmedi'"

Borgo Egnazia'dan bir oda (Fotoğraf: Tripadvisor)

- Otelin sade dekorasyonu aslında yeterli ama Türk delegasyonu memnun kalmadı. "Cumhurbaşkanımız için bu oda uygun değil" dediler. Jandarmanın "Bu saatte nasıl oda değiştirelim?" sorusuna ise "Bu bizim problemimiz değil" denildi. Ayrıca Erdoğan için denizden de güvenlik önlemi alınması gerektiği söylendi.

- Afrika delegasyonunun odasından yükselen gürültü panik yarattı, polisler gittiklerinde görevlilerin duvara başkanlarının fotoğrafını asmak için çekiç-çivi operasyonuna giriştiğini gördüler, cevap basitti:

"Burada olduğu sürece resmini asmak zorundayız. Resmi kural bu."

- Birleşik Arap Emirlikleri daha fazla oda isteği ile bekleme listesinde.

- Köyün sakinlerinden Mimino, bir gün önce yolda kaybolmuş bir heyet görmüş, Moritanya heyeti bisikletle gezmeye çıkmış ama dönüş yolunu bulamamışlar. Mimino gülerek "Onlara yolu gösterdim, refakat ettim" diyor.

- Resepsiyonistin başı ise Hindistan heyeti ile dertteymiş, büyük bir gürültü ile "kaplan kaplan" diye bağıran Hint heyeti üyelerinin "Fasano Safari Hayvanat Bahçesi"ni kastettikleri anlaşılmış sonunda.

- İtalyan Başbakanı Meloni, kızı Ginevra’yı getirmiş ama küçük kız sıkılınca çare Puglia’daki arkadaşlarını getirtmek olmuş.

- Restoran şefi ise Arjantin Devlet Başkanı'nın odasından bir telefon gelince şaşırmış, Başkan hayat arkadaşından ayrıldığı için onunla birlikte gelen kız kardeşi şefi arayarak Javer Milei için "et, hamburger ve yerel sebze tabağı" istemiş.

- Muhammed Bin Salman ‘ın Meloni’yi arayarak katılmama kararı aldığı Zirve, savaş dolayısı ile tatil havasında geçmiyor. Zaten çatılara yerleştirilmiş keskin nişancılar da tatil ortamında olunmadığının göstergesi.

Yazarın Diğer Yazıları

Böcek olmayan Kafka

Biz onu böcek zannederken, Kafka hiç de "kafkayen" olmayan bir yaşam sürdü

Cinayet teşebbüsü hayatının en mutlu anında gelmiş

Cannes’a dördüncü kez gelen Rus yönetmen filmi çekmeye hazırlandığı sırada Limanov yaşıyor olmasına rağmen hiç tanışmamış, filmini çekeceğini söyleyememiş, kendisine yaklaşılmasını istemeyen, sert tutumundan dolayı geri durmuş