Haberler

THY uçağında olay çıkaran yolcu kara listeye alındı

16 Eylül 2024 13:20

T24 Video

İstanbul-Londra seferini yapan Türk Hava Yolları uçağında bir yolcu, bilet fiyatlarını gerekçe göstererek olay çıkardı ve kabin ekibine hakaret etti. Yolcu kara listeye alındı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Londra seferini yapan uçağında yolcu B.G., bilet fiyatlarını gerekçe göstererek bağırıp kabin ekibine hakaret edince uçakta kriz yaşandı. Kendisinin 10 bin TL'ye bilet aldığını, yanındaki yolcunun ise daha düşük fiyata seyahat ettiğini iddia eden B.G., yan yana oturmayı reddederek duruma itiraz etti.

Bağırarak kabin ekibine hakaret eden yolcu, özellikle bir kadın kabin görevlisinin fularına yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandı. Uygunsuz davranışları üzerine yolcuya müdahale eden polis ekipleri, B.G.'yi uçaktan indirdi. Şahsın anksiyete bozukluğu olduğu öğrenildi ve ailesine teslim edildi. Olay sonrası THY, yolcunun kara listeye alındığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da olayla ilgili sert bir açıklama yaparak, kabin çalışanlarına yönelik hakaret içeren davranışları kınadı ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

THY'nin Açıklaması:

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Uçağımıza maddi zarar veren B.G. isimli yolcu hakkında hukuki süreç başlatılmış olup, kural dışı yolcu listesine eklenmiştir," dedi.

"
"