Haberler

Montella'yı eleştirenlere Fatih Altaylı: Montella'yı teknik olarak değerlendirecek ihtimali yok, bunlar paralı askerler

08 Temmuz 2024 14:05

T24 Video

Fatih Altaylı YouTube kanalında yayınlanan “Fatih Altaylı yorumluyor: AKP iktidarda olduğu sürece bunlar olmaya devam edecek!” Başlıklı programda A Milli Futbol Takımı’nın çeyrek finale veda etmesi ardından Teknik Direktör Montella’nın eleştirilmesine değindi. Altaylı spor yazarlarını eleştirerek “Spor yorumcusu, gazetecisi olarak Youtube'da fırıl fırıl gezenlerin büyük bölümünün menajerlik şirketleriyle ve teknik direktörlerle akçeli işleri var. Bunların, Montella'yı teknik olarak değerlendirecek ihtimali yok, bunlar paralı askerler." dedi.

“Montella’yı teknik edenlerle istemiyor olmalarına ihtimali yok, çünkü teknik bilgisi yok”

Fatih Altaylı konuyla ilgili şu “ifadeleri kullandı:

“Spor yazarlığı diye bir şey hemen hemen kalmamış. Yani iki elin parmakları kadar saygıya değer, sözünü ciddiye alabileceğin futbol yazarı var. Bunun dışıdakilerin tamamı rezilliğin dibindeler. Yönetimlerden para alanlar, otomobil alanlar, ev alanlar, avanta alanlar, trol gibi davranan, para karşılığı trol gibi davranan spor yazarları… Bunlardan ortalıkta kaynıyor. Bu bir tarafı işin. Bir diğer tarafı, spor yazarı diye ortalıkta gezinenlerin ya da spor yorumcusu diye özellikle bu YouTube falan filan daha fırıl fırıl dönenlerin pek büyük bölümünün, menajerlik şirketleriyle, teknik direktörlerle, menajerlerin bağlantılarıyla, teknik teknik bağlantılarıyla akçeli işleri var. Ve o yüzden de bunların durumu… Onların Montella’yı teknik edenlerle istemiyor olmalarına ihtimali yok. Çünkü bunların teknik bilgisi falan da yok. Yani futbolu böyle yorumlayacak bilgileri de yok, bunlar çünkü paralı askerler. Ve bunlar büyük ihtimalle çeşitli menajerlik şirketleriyle, bağlantılarının ötürü veya teknik direktörlerle,  bu yüzden Montella’ya karşılar.”

“Montella gelmeseydi büyük ihtimalle biz zaten o şampiyonaya gidemeyecektik”

“Montella’ya buradan gaza gelerek karşı olan başkaları da olabilir ama şunu söyleyeyim, ben monteliye ne hayatına gördüm, ne tanırım, ne bilirim, hiç de işim de olmaz ama şunu biliyorum;  Montella Türk Milli Takımının başına geldiğinde, Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası finallerine gitmesi oldukça güçleşmiş bir pozisyondaydı. Ve Hırvatistan'ın ardından acaba ikinci olabilir miyiz, ikinciler arasından gidebilir miyiz’ diye de böyle bir beklentimiz vardı. ‘Hadi inşallah ikinci olup da gidelim falan filan diye. Bunu kimse hatırlamıyor, Montella geldi, gelir gelmez, biz bırak ikinci olmayı, Hırvatistan'ı yenerek, Hırvatistan'ın önünde grubumuzdan birinci çıktık. Montella gelmeseydi büyük ihtimalle biz zaten o şampiyonaya gidemeyecektik.”

“Montella oyuncu değişiklerini geç yaptı ama bu onu kötü teknik direktör yapmaz”

“Montella buraya işler çok yolunda gittiği için, Stefan Kuntz kovulup da gelmedi. O gün Kuntz hakkında yazılanlara Kuntz'un nasıl gittiğini  birileri açıp baksın okusun. Ama tabii balıklardan daha da geride olan bir hafızaya sahip bir toplum olduğumuz için bunları kimse hatırlamıyor. Montella sayesinde biz oraya gittik. Sonra işte bu maçta Montella oyuncu değişiklerini geç yaptı. Doğru geç yaptı. Ben de söylüyorum bunu. Hep biz söylüyoruz bunu. Yani ikinci yarıda durumun kötüye gittiği çok belli iken elbette bir oyuncu değişikliği şarttı ve Montella bunu çok geç yaptı. Doğru mu doğru? Ama bu Montella'yı kötü teknik direktör yapmaz. O maçta yanlış karar vermiş ya da geç karar vermiş bir teknik direktör yapar.”

 

 

"
"