Magazin

Ferdi Tayfur kızından şikâyetçi oldu, Tuğçe Tayfur "Soyismini bana leylekler vermedi" diye isyan etti: Babam benden 50 milyon TL istedi

31 Ağustos 2024 01:48

Sanatçı Ferdi Tayfur, kızının 'Tayfur' soyadını kullanması hakkında suç duyurusunda bulunarak avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Kızı Tuğçe Tayfur ise dosyayı incelediğinde şoke olduğunu söyleyerek, Ferdi Tayfur'un 50 milyon TL ya da yüzde 58'lik hisse istediğini iddia etti.

Ferdi Tayfur, düğününe gitmediği sanatçı Necla Nazır'dan kızı Tuğçe Tayfur Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu. Ünlü sanatçı avukatı Hakan Tamgüç aracılığıyla herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı.

Kızı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Tayfur'un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Müvekkilim Sayın Ferdi Tayfur ve kızı Tuğçe Aydın arasında gelişen birtakım özel nedenlerden dolayı müvekkilimizin 'Tayfur' soyadının Tuğçe Aydın tarafından gerek görsel, gerekse işitsel olarak ticari amaçlarla kullanılmasına ve müvekkilimizin kendisine ait eserlerin Tuğçe Aydın tarafından sosyal medya, dijital mecralar ve sahnelerde okunmasına rızasının olmadığını ve ayrıca Tuğçe Aydın'ın işletmiş olduğu 'Tuğçe Tayfur Store' isimli mağazandan kaynaklı müvekkilimizin isim hakkı alacağının bulunduğunu ve gerek müvekkilimiz Sayın Ferdi Tayfur, yeğenleri, gerekse akrabaları hakkında sosyal medya ve dijital mecralarda herhangi bir açıklama veya söylemlerde bulunmaması adına Tuğçe Aydın'ı bilgilendirmekte; bu açıklamalarımızı da kamuoyuna duyurmaktayız. Yapmış olduğumuz açıklamalara itibar edilmemesi durumunda gerek Tuğçe Aydın, gerekse Tuğçe Aydın ile beraber iş yapan ve hareket eden şahıs veya şirketler hakkında tüm yasal haklarımızı saklı tutmakla beraber Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımızı bildiririz."

"Tayfur soyismini bana leylekler vermedi" 

Bu duyuru üzerine sosyal medya sayfasından babasına cevap veren Tuğçe Tayfur ise yayımladığı videoda, şunları söyledi:

"Tayfur soyismini bana leylekler vermedi. Babamsın ya, o yüzden soyadım Tayfur. İsim hakkı talep etmişsiniz. Ben paranızın bittiğini bilseydim eşimle yardımcı olurdum size. Siz baba olarak ne dediyseniz onu yaptım ama yine kötü ben oldum. Allah var gam yok. Bu işin bir de inanmadığın ahireti var be baba! Olur, sorun yok. Tuğçe Aydın olarak devam ederim" mesajını yazdı.

Genelde çocuklar mal mülk peşine düşer. Burada baba ve yeğenin mal mülk peşine düşmesini hayretle izliyorum. Marka hesabıma bloke koydurmuşsun. Benim çocuklarımın rızkına yani. Ama üzgünüm, sen ve senin yanındakilerin istedikleri olmayacak ve ben çocuklarımın rızkını size yedirmeyeceğim! 'Tuğçe Tayfur' fikri sınai mülkiye hakları marka patent hakları 2023'te tarafımızca alındı. Çünkü gelecekte bunu yapacağınızı, seni parmaklarında oynatacaklarını biliyordum ne acı ki. Umarım yanlışından dönersin.

Ben haksızlığa geldiğimde susamıyorum, gerçekten deniyorum susmayı. Dosyayı benden gizlediler. Çok merak edip dosyanın içeriğini gördüğümde utandım biliyor musunuz. Yüzüm kızardı. Tuğçe Tayfur Store bir marka ve ben tanımadığımız birinin soyadını gasp etmiyorum. Bu benim öz babamın soyadı ve sen bunun için benden 50 milyon TL mi istiyorsun? 50 milyon TL olmazsa da yüzde 58 hisse mi istiyorsun? Utandım. Yemin ediyorum utandım. Tuğçe Tayfur benim sen değilsin ki... Ben Ferdi Tayfur Store açmadım. Kendi adımla açtım mağazayı. Senin istediğin gibi oldu; sahneyi bırak, sen zaten güzel çizim yapıyorsun dedin. Kocamda arkamda durdu işte. Şoktayım."

 
"
"