Haberler

Kaymakamlık Beyoğlu Belediyesi'nin ofislerini boşalttı, personel girişine izin verilmedi

20 Eylül 2024 11:56

T24 Video

Beyoğlu Belediyesi, Kasımpaşa’da Beyoğlu Kaymakamlığı ile ortak kullandığı binadan tahliye edildi. Personelin binaya girişine izin verilmezken, Belediye Başkanı İnan Güney kararı eleştirerek hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

Beyoğlu Belediyesi, Kasımpaşa’da Beyoğlu Kaymakamlığı ile birlikte kullandığı Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası olarak bilinen binadan tahliye edildi. Belediyeye ait ofislerin boşaltıldığı ve personelin binaya girişine izin verilmediği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, binanın 2023 yılından itibaren kaymakamlıkla ortak kullanıldığı ancak, Beyoğlu Kaymakamlığı’ndan gelen talimatla belediye birimlerinin tahliye edilmesinin istendiği belirtildi. Bina, 2021 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İçişleri Bakanlığı’na tahsis edilmiş ve Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı olarak kullanılıyordu. Ocak 2024'te yürürlüğe giren yönergeye göre, binanın bir kısmı Beyoğlu Belediyesi'ne tahsis edilmişti.

İnan Güney'den tepki

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kararın tüm ilçeyi etkilediğini ve hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. Güney, "Bu yapılan, tüm bir ilçeyi cezalandırmaktır. Halkımıza hizmetlerimizde aksama olmayacağını vurguluyoruz" dedi.

İnan Gündey'den tepki

CHP: Derhal bu yanlıştan dönün

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek de duruma tepki göstererek, kararın halkın iradesine ve belediyelere yönelik düşmanca bir tutum olduğunu ifade etti ve yanlışın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

CHP: Derhal bu yanlıştan dönün

 

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?

"
"