Gündem

Zafer Partili Karamahmutoğlu'ndan teğmenlere yönelik eleştirilere sert cevap: Eski Fethullahçı tezgahlar tekrar devrede

02 Eylül 2024 17:40

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, partisinin Türkiye gündemine dair görüşlerini paylaştı. Karamahmutoğlu, Kara Harp Okulu mezunlarının Atatürk ilkelerine bağlılıklarını ifade eden yemin töreninin, bazı kesimler tarafından eleştirildiğini belirtti. Karamahmutoğlu, bu eleştirilerin eski Fethullahçı tezgahlarıyla ilişkili olduğunu ve gençlerin tavırlarının vatandaşlarda coşku ve umut yarattığını vurguladı.

Karamahmutoğlu, düzenlediği basın toplantısında partisinin Türkiye gündemine dair görüşlerini paylaştı. Karamahmutoğlu, Zafer Partisi olarak siyasi faaliyetlerine ara vermediklerini belirterek, Türkiye'nin turizm sektöründeki kötü gidişata dikkat çekti. 2024 yaz sezonunda Türk turizminin, son 35 yılın en kötü performansını sergilediğini ifade eden Karamahmutoğlu, bu durumun tarım sektörünü de olumsuz etkilediğini vurguladı. Özellikle yaş meyve ve sebze üreticilerinin, düşen turist sayısı nedeniyle tedarik ve lojistik sorunları yaşadığını belirtti.

"AKP'nin turizm politikaları yetersiz"

Karamahmutoğlu, AKP'nin turizm politikalarının yetersiz olduğunu öne sürerek, Bakan Mehmet Ersoy’un turizm işletmelerinde artış sağladığını ancak bunun, orman alanlarının otel inşaatına açılmasıyla gerçekleştiğini iddia etti. Ayrıca, deniz ve kıyıların korunmasıyla ilgili eski Bakan Özhasekin’in başlattığı girişimlerin yeni Çevre Bakanı Murat Kurum tarafından sürdürülmediğini, bu nedenle denizlerin ve kıyıların kirlenmeye devam ettiğini belirtti.

Zafer Partisi Sözcüsü, Türkiye’deki mülteciler ve kaçakların ekonomiye etkilerini ele alarak, hükümetin sığınmacıları göndermeyi reddetmesinin hukuka aykırı olduğunu savundu. Karamahmutoğlu, bu durumun kaçakların burada kalmasına yol açtığını vurguladı.

Ayrıca, Zafer Partisi’nin büyümeye devam edeceğini ve Eylül itibarıyla teşkilatlanma çalışmalarına hız vereceğini belirtti. Teşkilatlanma sürecinde yeni isimlerin partiye katılacağını ve üye sayısının artırılacağını ifade etti.

Eski Fethullahçı tezgahlar tekrar devrede

Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki yemin olayına dair açıklamalarda bulundu. Karamahmutoğlu, mezuniyet töreninde genç subayların Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyet’e bağlılıklarını ifade eden bir yemin ettiklerini belirtti. Ancak, bu yeminin, geleneksel törenlerin dışında, öğrenciler tarafından gayri resmi olarak yapıldığını ifade etti.

Karamahmutoğlu, bazı kesimlerin bu durumu eleştirdiğini ve bunun eski Fethullahçı yöntemlerle yaratılmış bir kamuoyu oluşturma çabası olduğunu öne sürdü. Eleştirilerin, genç subayların Cumhuriyet değerlerine olan bağlılıklarını hedef aldığını belirten Karamahmutoğlu, bu tavrın vatandaşlar arasında coşku ve umut yarattığını vurguladı.

Karamahmutoğlu, mezuniyet töreninin bir parçası olarak önceki yıllarda yapılan yemin töreninin bu yıl neden resmi programdan çıkarıldığını sorguladı ve bu konuyu AKP temsilcileriyle tartışacaklarını ifade etti.

"
"