Dünya

Yüzlerce Britanyalı, intihar partneri arıyor

23 Ağustos 2024 14:20

T24 Dış Haberler

BBC’nin bir araştırması, Birleşik Krallık’ta 700’den fazla insanın intihar yanlısı internet sitelerinde, kendine bir intihar partneri aradığını ortaya çıkardı.

2019’da eşleştiği bir kadınla intihar eden 28 yaşıdaki Brett Stevens’ın annesi Angela Stevens, oğlunun ölümünü araştırmak için yıllarını harcadığını ifade etti.

Arkadaşlık uygulamalarının karanlık hali olan bu sitelerin ne kadar tehlikeli olduğunu anlatan kadın “Başka nerede beraber hayatını sonlandırmak istediğin bir partner bulabilirsin ki?” diyerek, aynı zamanda bu sitelerin nasıl intihar edecekleri konusunda da yönlendirdiğini söyledi.

BBC’nin ismini açıklamadığı sitede, dünyanın dört bir yanından 5 binden fazla paylaşımın olduğu öğrenildi. Araştırma sonucunda, şimdiye kadar 130 Britanyalı’nın sitenin önerdiği kimyasalı kullanarak hayatına son verdiği belirtildi.

Anonim bir hesap oluşturan BBC ekibi içeride; yaş, cinsiyet, lokasyon ve tercih edilen ölüm şeklinin belirtildiğini ve bu filtreler üzerinden eşleşildiğini tespit etti.

Özellikle savunmasız insanları hedef alan bu sitede insanların "ölüm ortakları" ile buluşmak için kıta dahi değiştirdiği ortaya çıktı. 

"
"