Politika

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara'da; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ikili görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor

13 Mayıs 2024 15:31

T24 Haber Merkezi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Miçotakis ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 15.08'de Esenboğa Havalimanı'na indi. Yunanistan Başbakanı daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiryakos'u kapıda karşıladı. 

Başbakan Miçotakis'i, havalimanında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Theodoros Bizakis ile diğer yetkililer karşıladı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i, Bakan Fidan ve beraberindeki heyet karşıladı 
(Fotoğraf: AA)

Görüşme başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Erdoğan ve Miçotakis, merdivenlerde Türkiye ve Yunanistan bayrakları önünde tokalaşarak poz verdi.

Fotoğraf: AA

Baş başa görüşmenin ardından Erdoğan ve Miçotakis, heyetler arası görüşmeye başkanlık edecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis onuruna akşam yemeği verecek.

FOTO GALERİ - Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e Ankara'da yağmur altında karşılama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen aralık ayında 7 yıl sonra Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gitmiş ve Başbakan Miçotakis ile görüşmüştü. Görüşmede imzalanan Atina Bildirgesi'nde iki ülke, siyasi diyalog, pozitif gündem, güven artırıcı önlemler konularında devamlı, yapıcı istişarelerde bulunmayı taahhüt etmişti. Miçotakis'in ziyareti, Erdoğan'ın aralık ayındaki Atina ziyaretinin ardından "iade-i ziyaret" olarak nitelendiriliyor. 

TIKLAYIN | METİN KAAN KURTULUŞ YAZDI - Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye ziyareti, 'Kariye Camii' tartışmalarının gölgesinde gerçekleşecek; gündemde neler var?

TIKLAYIN | STELYO BERBERAKİS YAZDI - Erdoğan-Miçotakis görüşmesi bugün: İş insanları işbirliği için liderlerin birkaç adım önünde yürüyor

Miçotakis ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, Esenboğa Havalimanı'na indi
(Fotoğraf: AA)

Görüşmenin gündeminde neler var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle Ankara'ya gelen Miçotakis'in ziyaretinde, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler çeşitli boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alınacak.

İkili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülen ziyaret kapsamında, ilişkilerin ahdi zeminine katkı sağlayacak anlaşmaların imzalanması da gündemde yer alıyor.