Politika

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Dostlarımıza tavsiyemiz dün selam verdikleri kapıyı bir daha açılmayacak sertlikle kapatmamaları

14 Ağustos 2024 00:32

T24 Haber Merkezi

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın AKP'ye yönelik olarak "Siyasi şantajla başkanlarımızı transfer etmeye çalışıyorlar" sözlerinin ardından başlayan polemik sürüyor. Son olarak YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AKP'ye mesaj verdi. Kılıç, "Yeniden Refah Partisi’nin, halkımızın teveccühüne mazhar olması, son yerel seçimler ve resmî üye sayısı bakımımdan Türkiye genelimde üçüncü sıraya oturması, dostlarımız için endişe değil emniyet sebebidir. Dostlarımıza tavsiyemiz; Yeniden Refah Partisi’nin yaşama ve seçimlere katılma hakkına saygı duymaları, dün selam verdikleri kapıyı bir daha açılmayacak sertlikle kapatmamalarıdır" diye yazdı.

Fatih Erbakan'dan AKP'ye "siyasi şantaj" suçlaması: Belediye başkanlarımızı transfer etmeye çalışıyorlar

Erbakan, bugün yaptığı yazılı açıklamada "Yeniden Refah Partili belediye başkanlarımızın faaliyetlerini engelleyerek onları hizmet edemez hale getirmek, siyasi şantajla başkanlarımızı AK Parti’ye transfer etmeye çalışarak milletimizin 31 Mart’ta ortaya koyduğu iradeyi hiçe saymak, ne siyasi ne de ahlaki bakımdan uygun bir davranış değildir" ifadelerini kullanmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Erbakan'ın açıklamalarının ardından "Yeniden Refah Partisi hür iradeleriyle AKP’nin eser ve hizmet siyasetine katılma iradesini gösteren Belediye Başkanlarını töhmet altına bırakmaya çalışmaktadır" yorumunu yapmıştı.

AKP'den Erbakan'a 'siyasi şantaj' yanıtı

"Dostlarımız için endişe değil, emniyet sebebi"

Son olarak YRP kanadından AKP'ye yanıt geldi. YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, X'ten yaptığı paylaşımla şunları söyledi:

"Yeniden Refah Partisi’nin, halkımızın teveccühüne mazhar olması, son yerel seçimler ve resmî üye sayısı bakımımdan Türkiye genelimde üçüncü sıraya oturması, dostlarımız için endişe değil emniyet sebebidir.

Yeniden Refah Partisi 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’ne katılma hakkını ülke genelinde kullanmış ve bu isabetli kararın karşılığını yüzde 7 oy oranı ile halkımızdan almıştır.

Hiçbir zaman ve hiçbir zeminde bir partiye kazandırmak, bir başkasına kaybettirmek Yeniden Refah’ın hedefi olmamıştır.

Cumhur İttifakı’nın seçimlere ayrı ayrı katılarak CHP’ye kaptırdığı illere bakıldığında, iddianın dayanaksızlığı daha iyi anlaşılacaktır.

Dostlarımıza tavsiyemiz; Yeniden Refah Partisi’nin yaşama ve seçimlere katılma hakkına saygı duymaları, dün selam verdikleri kapıyı bir daha açılmayacak sertlikle kapatmamalarıdır."

"
"