Dünya

Yıllarca komşularına ziyafet çekti; aslında insan eti servis ettiği ortaya çıktı!

25 Haziran 2024 10:38

T24 Dış Haberler

ABD'de meydana gelen olayda, Nathaniel Bar-Jonah isimli adamın, komşularına hazırladığı birçok yemekte aslında insan eti servis ettiği ortaya çıktı. 

Adam, evinde düzenlediği barbekülerde durumdan haberi olmayan komşularına insan eti servis etmekle suçlandı. 

İddiaya göre yıllarca etli turtalar, hamburgerler, güveçler, kırmızı biber ve spagetti gibi yiyeceklerin servis edildiği çok sayıda yemek etkinliği düzenleyen adam, misafirlerinin etin 'tuhaf bir tadı' olduğunu söylemesi üzerine geyik eti kullandığını ifade etti. 

Yetkililer, Bar-Jonah'ın tüfeğe ve avlanma lisansına sahip olmadığını tespit etti. Bar-Jonah ise geyiği eliyle avladığını iddia etti.

Ardından, Bar-Jonah'ın daha evvel pişirdiği yemeklerin tadıyla ilgili olumsuz yorumlarda bulunan komşusunun kızı Zachary Xerxes Ramsay'in okula giderken ortadan kaybolduğu belirtildi. Bu kayboluşun ardından Bar-Jonah'ın aylarca yüklü market alışverişi yapmadığı, ancak komşularına etli yemekler düzenlemeye devam ettiği tespit edildi.

2000 yılında Bar-Jonah tutuklandığında polisler, adamın evinde korkunç başlıklar içeren yemek tarifleri bulunduğunu, tariflerin "küçük çocuk çöreği", "Fransız kızarmış çocuk" gibi başlıklar taşıdığını söyledi.

1970'lerde de Bar-Jonah'ın 10 yaşındaki bir kız çocuğunu kaçırdığı ve cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Adam, sonraki 20 yıl boyunca çocukları evine çekmek için polis kılığına girmekle suçlandı.

Bar-Jonah'ın, Ramsay kaybolduğunda Montana'daki Malmstrom Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki bir mutfakta yarı zamanlı çalıştığı, delillerden kurtulmak için çocuğun kalıntılarından bazılarını pişirip iş arkadaşlarına yedirdiği iddia edildi. 

Ramsay'in bedenine ulaşılamadı. 

FBI ajanları, Bar-Jonah'ın çocuklara işkence yaptığını ve onları yediğini anlattığı günlüklerini ele geçirdi.

Bar-Jonah, adam kaçırma, işkence ve cinsel saldırı suçlarından şartlı tahliyesiz 130 yıl hapis cezasına çarptırılarak 2008 yılında hapishanede öldü.