Dünya

Yeni Zelandalı hayır kurumu, farkında olmadan ölümcül düzeyde metamfetamin içeren şekerlemeler dağıttı

Yeni Zelanda polisi cezai soruşturma başlattı

15 Ağustos 2024 12:31

T24 Dış Haberler

Yeni Zelanda'nın Auckland kentinde evsizler için çalışan Auckland City Mission isimli bir hayır kurumu, bağışlanan gıda yardım paketlerinin içinde potansiyel olarak ölümcül dozda metamfetamin bulunan şekerleri fark etmeden dağıttı.

Auckland City Mission, gazetecilere yaptığı açıklamada, personelin şekerleme ambalajları içinde katı metamfetamin blokları içeren paketlerin izini sürmek için 400 kişiyle temasa geçtiğini söyledi. Yeni Zelanda polisi cezai soruşturma başlattı.

Şekerlemeleri ilk kez test eden bir uyuşturucu kontrol ve politika kuruluşu olan Yeni Zelanda Uyuşturucu Vakfı'na göre, her bir şekerlemedeki metamfetamin miktarı, bir kişinin normalde alacağı seviyenin 300 katına kadar çıkıyor ve ölümcül olabilir.

Şekerlerin piyasa değerinin şekerleme başına 608 Amerikan doları olması, kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından yapılan bağışın kasıtlı bir saldırıdan ziyade kazara yapıldığını düşündürdü.

Malezyalı marka Rinda'nın etiketiyle damgalanan ananaslı şekerlerin “bağışlandıklarında bu şekilde göründüklerini” ve perakende boyutunda bir poşet içinde geldiklerini de sözlerine ekledi.

Şekerleme markası Rinda yetkilisi Steven Teh, “Rinda Food Industries'te ürünlerimizde herhangi bir yasadışı uyuşturucu kullanmadığımızı veya kullanılmasına göz yummadığımızı açıkça belirtmek isteriz” dedi.

"
"