Gündem

Yeni Şafak yazarı teğmenleri 'darbe teşebbüsü' ile suçladı: Korsan yemin askeri vesayet kaygılarını yeniden Türkiye gündemine taşıdı

11 Eylül 2024 10:18

Yeni şafak yazarı Bülent Orakoğlu, mezuniyet töreninde kılıç kaldırarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenleri darbe teşebbüsü ile suçladı. Öte yandan Orakoğlu, 3 kadının aynı anda okul birincisi olmasının 'imkansız' olduğunu iddia ederek bunun İslam karşıtlığı olduğunu savundu. 

Yeni şafak yazarı Bülent Orakoğlu, mezuniyet töreninde kılıç kaldırarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenleri hedefine aldı. Orakoğlu, 3 kadın subayın aynı anda okul birincisi olmasının ise genelkurmayın bir tercihi olduğunu ve İslam düşmanlığı içerdiğini öne sürdü. 

Orakoğlu'nun yazısı şöyle: 

'3 Harp Okulunda aynı anda 3 kadın subayı okul birincisi olması imkansızdır. Şöyle ki ‘’ ders notları 80 puan, disiplin ve kanaat notu 20 puan etki eder. Bu kara deniz ve hava harp okullarında aynı anda olunca bu durum genelkurmayın bir tercihidir. Bunu arka planında feminizmin güç gösterisi, Türkiye'nin İslam söylemlere ve İslam kültürüne mesafeli olduğunun kanıtlamak ve aynı zamanda İslam devletleri ile araya mesafe koymak, giderek özgür politikalar izleyen Türkiye Cumhuriyetine Kemalizm söylemleriyle ABD ve AB'nin istediği noktaya geri çekmek yatmaktadır. Törende yapılan eylem bunun fiili uygulamasıdır.

Kara Harp Okulu’nda yapılan Kanuni mezuniyet töreni sonrasında dönem birincisi Ebru Teğmen’in bir grup teğmene yaptırdığı ‘’yasadışı yemin’’ askeri vesayetçi muhibbi çevreleri tarafından motive edilerek kanunsuz and içen teğmenlerin bu yasadışı eylemine coşku dolu destek verilerek teğmenlere moral verilmeye çalışılmıştı. 28 Şubat Post modern darbesinin medya ayağını oluşturan yargılanamayan unsurlarının 5’inci kol faaliyetleri Cumhuriyet mitinglerinin aktif isimleri, Genç Subaylar rahatsız manşetleri atanlar, Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganları ile 27 Darbesine övgüler dizenler vesayetçi yapıların temsilcileri ülkemizde KAOS stratejilerini devreye sokma çabasındaydılar. Kısaca Korsan yemin askeri vesayet kaygılarını yeniden Türkiye gündemine taşımıştı. Türkiye’yi darbeler ülkesi haline getirmek isteyen hegemonik küresel Batı’lı güçlere en etkili mesaj Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın döneminde bu darbe girişimleri etkisiz hale getirilerek verilmiştir. Türkiye Bölgesinde Küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.'

Yazının tamamını okumak için tıklayın

"
"