Gündem

Yeni Akit yazarı: Sokak hayvanlarını öldürmeyelim, ilkemiz bu olsun!

"Bu maddelerin İslam inancına sahip ellerde çok çok sınırlı uygulanacağından eminim… Böyle temenni edelim, böyle uygulatalım... Yaşatalım, öldürmeyelim... İlkemiz bu olsun"

19 Temmuz 2024 09:45

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, AKP’nin sunduğu, sokak hayvanlarının “belli şartlar” altında “ötanazi” adı altında “öldürülmesini” getiren ve sokaklarda hayvan bırakmamayı amaçlayan tartışmalı yasa tasarı hakkında “Sokak hayvanlarını öldürmeyelim, ilkemiz bu olsun!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yasa tasarısındaki en çok karşı çıkılan “Saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce ötanazi yapılır” maddesine işaret eden Karahasanoğlu, şunları kaydetti:

“Saldırgan... Bulaşıcı veya tedavisi yapılamayan hayvan ifadelerine kim itiraz edebilir? Madde dar yorumlansın, eyvallah... Bunu uygulamada gerçekleştirelim... Ama tüm sokak hayvanları öldürülecekmiş gibi algı yapmanın da haklı bir gerekçesi yok... Maddenin devamında, ‘kamu güvenliği bakımından tehlike’, ‘bulaşıcı hastalık’, ‘yaban hayatının ve biyolojik çeşitliliğin zarara uğraması’ da ötanazi gerekçesi olarak belirtilmiş. Ama bu maddenin de İslam inancına sahip ellerde çok çok sınırlı uygulanacağından eminim… Böyle temenni edelim, böyle uygulatalım... Yaşatalım, öldürmeyelim... İlkemiz bu olsun.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Sokak hayvanları yasa teklifi görüşmeleri 18 saat sürdü, ilk 3 madde kabul edildi | Meclis'te "yasa iptal" sloganları atıldı, vekiller arasında gergin anlar yaşandı

TIKLAYIN - Hayvan hakları savunucularına Meclis önünde polis müdahalesi: Kendimizi Meclis'in önünde yakmaya hazırız

TIKLAYIN - AKP'nin "sokak hayvanları" yasa teklifinin tüm detayları | "Öldürme" gitti, "ötanazi" geldi; "hayvanları koruma" yerine "insanları ve hayvanları koruma" geldi

"
"