Gündem

Yeni Akit Haber Müdürü Zekeriya Say'dan cinsiyetçi söylemler: Kara Harp Okulu birincisi Ebru Eroğlu'nu hedef gösterdi

"Tipe bak! Gözleri resmen felfecir okuyor"

02 Eylül 2024 11:09

Yeni Akit Haber Müdürü Zekeriya Say'ın sosyal medya üzerinden yaptığı ayrımcı ve cinsiyetçi yorumlar gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Say, Kara Harp Okulu'nda dönem birincisi olarak mezun olan Teğmen Ebru Eroğlu'nu ve dün hayatını kaybeden Yeşilçam yıldızı Ahu Tuğba'yı hedef alan ifadeleriyle eleştiri topluyor. Say, Eroğlu'nun askerlik görevini ve fiziksel görünümünü küçümseyici sözlerle eleştirdi.

TIKLAYIN - Yeni Akit gazetesi, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'i hedef aldı

"Gözleri Resmen Felfecir Okuyor"

Zekeriya Say, sosyal medya hesabından Eroğlu'nun mezuniyet töreninde çekilen bir fotoğrafını paylaşarak, "Tipe bak! Gözleri resmen felfecir okuyor" şeklinde yorum yaptı. Eroğlu'nun askerde olmasını sorgulayan Say, "900 teğmeni kendine oyuncak etmesinden belli nasıl bir şey olduğu. Peygamber ocağında ne işi var bunun!" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganına darbe iması yapan Cem Küçük'e sert tepki: FETÖ gitti, METÖ geldi

"Tıfıl Teğmen, Şark Kurnazı"

Say ayrıca, "TSK iç hizmet kanununda 'laikliği korumak' gibi bir görev tanımı yokken, bu tıfıl teğmen durumdan vazife çıkarıyor. Biz bu şark kurnazını eleştirince de 'Tutuklayın' goygoyu başlıyor. Ne demişim, Dilruba K. gibi 'beyni emcüklenmiş geri zekalı' mı demişim?" diyerek Eroğlu'na yönelik cinsiyetçi söylemlerde bulundu.

"
"