Gündem

Yaşam İçin Yasa'dan "ötanazi" yasasına karşı eylem çağrısı: Her akşam tencere, tava ve ıslıklarımızla hayvanların sesi olalım

19 Temmuz 2024 20:16

T24 Haber Merkezi

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görüşmelerine başlanan ve ilk 3 maddesi kabul edilen, kamuoyunda sokakta yaşayan hayvanlara "ötanazi" yapılmasına yol açacak kanun olarak bilinen 38 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne karşı eylemlerine devam ediyor. İnisiyatif, bu akşamdan başlayarak her gün saat 21.00'da vatandaşlara pencere ve balkonlara çıkıp yasa tasarısına geçit vermemek için tencere, tava ve ıslıklarla yasa teklifini protesto etme çağrısında bulundu.

Çarşamba günü başlayan ve 18 saat süren Meclis görüşmeleri sonrasında yasa teklifinin ilk üç maddesi kabul edilmiş, gerginliklerin ardından görüşmeler pazartesi gününe ertelenmişti.

TIKLAYIN - Sokak hayvanları yasa teklifi görüşmeleri 18 saat sürdü, ilk 3 madde kabul edildi | Meclis'te "yasa iptal" sloganları atıldı, vekiller arasında gergin anlar yaşandı

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, kanun teklifine karşı yaptığı çağrıda vatandaşları ses çıkarmaya çağırdı:

"Sokakta yaşayan tüm hayvanları öldürmek anlamına gelen yasa tasarısına geçit vermemek için
hem meydanlardan hem de balkonlarımızdan ses çıkarıyoruz.

Katliama dur demek için her akşam saat 21.00 da balkonlarımızdan tencere, tava ve ıslıklarımız eşliğinde sokakta yaşayan hayvanların sesi olmaya seni de davet ediyoruz.

Bu mücadeleyi büyütebilmek adına sokaklarınızda, binalarınızda, sitelerinizde tencere, tava ve ıslıklarınız eşliğinde çektiğiniz videoları bize iletin. Mücadeleyi birlikte büyütelim.

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi"

"
"