Gündem

Yargıtay savcısına İşçimen'e maç sonrası saldırı: Saldırganlardan biri yakalandı, diğeri aranıyor

01 Eylül 2024 22:30

Ankara Adliyesi’nden sonra Yargıtay Cumhuriyet savcısı olarak atanan Necip Cem İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçı sonrası saldırıya uğradı. Maçtan çıkan Yargıtay Cumhuriyet savcısı İşçimen, arkasından kornaya basan sürücüyü uyarmak isteyince saldırıya uğradı. 7 suçtan kaydı bulunan saldırgan, yere düşürdüğü İşçimen’i defalarca yumruklayıp darbetti. Saldırganlardan biri yakalanırken, polis her yerde firari şüpheliyi arıyor.

Ekol Haber’den Gökay Usanmaz’ın haberine göre İşçimen, bir akrabasının kendisine bilet göndermesi üzerine maçı izlemek için akrabası ile iki araba Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'na gitmek için yola çıktı. Savcı İşçimen akrabası ile arabasını Kalamış'ta bir otoparka park edip maçı izlemeye gitti.

Maç çıkışı akrabası ile tekrar otoparka gelen savcı İşçimen, otopark ücretini ödemek için gişeye geldi. Bu sırada otopark görevlisi ‘sistem güncellemesi ve Z raporu alındığını’ söyleyerek beklemesini söyledi. Ancak arkasında bekleyen E.G ile T.T İlgün korna çalıp selektör yaparak duruma tepki gösterdi.

Söz konusu iki kişi, araçtan inerek savcı İşçimen’in yanına gelip hakaret etmeye başladı. Otopark görevlisinin durumu anlatmasına, İşçimen’in kendisinin ‘savcı’ olduğunu söylemesine rağmen hakaretlerine devam eden ikiliden E.G, savcı İşçimen’e yumruk ve tokatlarla saldırdı. Yere düşen savcıyı darbetmeye devam eden iki kişinin görüntüleri otopark kameralarına yansıdı.

Çevredekilerin duruma müdahalesi ile canını kurtaran savcı İşçimen, Kadıköy İskele Polis Merkezi'ne gitti. Polis ekipleri tarafından hastaneye götürülerek darp raporu alınan savcı İşmen her iki kişiden de şikayetçi oldu.

Savcı, karakolda saldırganları tespit etti

Savcının verdiği ifade ve şikayeti üzerine polis ekipleri otopark kameralarını inceleyerek şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Savcı İşçimen, polis merkezinde gösterilen kayıtlardan iki şüpheliyi teşhis etti.

Yapılan incelemede savcı İşçimen’e saldıran ikiliden T.T yakalanırken, firari olan E.G ise her yerde aranıyor. E.G’ün 7 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Bakan Tunç: Adli soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Kadıköy'de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e yapılan saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, İşçimen'e yapılan fiziksel saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yargıtay Cumhuriyet Savcımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Bizleri ve yargı camiamızı derinden üzen saldırıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır."

"
"