Spor

Vinicius Junior ve Real Madrid, 2 milyar Euro'luk transfer teklifini reddetti!

Bu teklifin arkasında, Suudi Arabistan'ı futbol dünyasında daha etkin bir konuma taşımayı hedefleyen Suudi yatırım fonu bulunuyor

13 Ağustos 2024 09:31

Real Madrid'in Brezilyalı genç yıldızı Vinicius Junior, Suudi Arabistan'ın önde gelen takımlarından Al-Ahli tarafından yapılan, tarihin en pahalı transfer teklifini reddetti. 180 milyon Euro'luk piyasa değeriyle dünyanın en değerli dört futbolcusundan biri olan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Suudi Arabistan Pro Ligi'nden gelen bu çarpıcı teklifi geri çevirdi. Transfermark'ın The Athletic'den aktardığına göre, Vinicius'a 5 yıllık bir sözleşme için, bonuslar dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 1 milyar Euro teklif edilmişti. Bu teklif, Real Madrid’in belirlediği 1 milyar Euro'luk serbest kalma bedeli ile birlikte, toplamda 2 milyar Euro'luk bir paket oluşturuyordu.

Vinicius'un Real Madrid'e bağlılığı

Vinicius Junior, kariyerine Real Madrid'de devam etme kararı alarak, kendini İspanyol kulübünde mutlu ve yerinde hissettiğini belirtti. Oyuncunun, 2027 yılına kadar devam eden sözleşmesi bulunmakta ve Madrid'deki yaşamından duyduğu memnuniyeti sık sık dile getirmektedir.

Suudi yatırım fonunun büyük planları

Bu teklifin arkasında, Suudi Arabistan'ı futbol dünyasında daha etkin bir konuma taşımayı hedefleyen Suudi yatırım fonu bulunuyor. Fon, Neymar, Cristiano Ronaldo ve Karim Benzema gibi dünya çapında tanınan süper yıldızları kadrosunda bulunduran Al-Hilal, Al-Nassr ve Al-Ittihad takımlarına da sahip. Fonun stratejisi, 2034 Dünya Kupası'nın Suudi Arabistan'da düzenlenmesi halinde, Vinicius Junior'u bu turnuvanın ve Suudi futbolunun yüzü yapmayı planlıyor. Dünya Kupası'nın Suudi Arabistan'da gerçekleşmesine yönelik kararın yıl sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

"
"