Gündem

Van'ın Çaldıran ilçesinde sokaklar 37 yıl sonra asfaltla buluştu

"Doğal gaz hattı çekildiği için yollarımız bayağı bozulmuştu"

03 Eylül 2024 11:10

Van Büyükşehir Belediyesi Çaldıran ilçe merkezinde 37 yıl aradan sonra ilk kez asfalt çalışması yapıyor. İlçeye giden Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, çalışmalar hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu. Şedal ve Zeydan, Çaldıran Belediye Meclisi’ne de katılarak, yürütülen çalışmaları takip etti. 

Van Büyükşehir Belediyesi asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Çaldıran ilçesi çarşı merkezinde bulunan ara sokaklarda, Erginler Mahallesi mezarlık yolunda asfalt çalışması başlattı. Çalışmaları yerinde incelemek üzere Çaldıran ilçesine giden Eş Başkanlar Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, yolda yapılan çalışmaları inceleyerek teknik personelden bilgi aldı. Çarşı merkezini de gezen eş başkanlar esnafı gezerek vatandaşlar ile bir araya geldi. İlçe ziyaretinde Eş Başkanlara ayrıca DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, Çaldıran İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Fettah Hasçelik, Hatice Atabay Gündoğdu, Belediye Meclis üyeleri, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları eşlik etti.

"Çaldıran ilçe merkezi 37 yıl sonra sıcak asfaltla buluştu"

Çaldıran ilçe merkezinde yoğun olarak parke taşı uygulamasının yapıldığını belirten Eş Başkanlar, "Bilindiği üzere Çaldıran hizmet alma konusunda şansız ilçelerden biri. Biz de göreve gelir gelmez tüm ilçelerimize yaptığımız gibi Çaldıran ilçemizde de bir çalışma seferberliği başlattık. Eskimiş yıpranmış parke taşlarını sökerek Çaldıran Belediyesi’nin de katkılarıyla 37 yıl sonra ilk kez ilçe merkezine sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam edecek. Yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden esnaf, "Doğal gaz hattı çekildiği için yollarımız bayağı bozulmuştu. Yolumuz daha önce parke döşemeydi şimdi asfalt dökülüp sıfırdan yapılıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Eşbaşkanlar Çaldıran Meclisi’nde

Şedal ve Zeydan, temasları öncesi Çaldıran Belediye Meclisi’ne katılarak, Meclis tarafından yürütülen çalışmaları takip etti. Ardından da Çaldıran Belediye Eş Başkanları Hatice Atabay Gündoğdu ve Fettah Hasçelik’i makamında ziyaret eden Şedal ve Zeydan, ilçenin sorunlarının çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundu.

"
"