Sağlık

Uzmanı uyarıyor: İnternetten kozmetik satın alırken sağlık kontrolüne dikkat

"Üzerinde organik ya da doğal yazan her ürüne de itibar edilmemeli"

14 Temmuz 2024 09:00

İnternet üzerinden satılan kozmetik ürünlerin güvenilirliği konusunda uzmanlar uyarıyor. Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Başak Yalçın, yaptığı açıklamada, güvenilir bir kozmetik ürünün içeriğinin, üretim ve muhafaza şartlarının net olarak belli olması gerektiğini vurguladı. Yalçın, tüketicilere, satın alınan ürünlerin Sağlık Bakanlığı kayıt sisteminde olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiğini belirtti.

İnternet siteleri üzerinden satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, "Bir hastalığı ya da bozukluğu tedavi ettiği iddia edilen ürünlerden kesinlikle uzak durulmalı. Üzerinde organik ya da doğal yazan her ürüne de itibar edilmemeli," dedi.

Cumhuriyet'ten Şevval Aydoğan'ın haberine göre, Yalçın ayrıca, kozmetik ürünlerin ciddi testlerden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, "İçeriklerinin net olarak sağlık kriterlerine uygun olması şart. Mucizevi karışımlar adı altında piyasaya sürülen ürünler son derece tehlikelidir ve ciddi komplikasyonlara yol açabilir," şeklinde konuştu.

"
"