T24 Sağlık
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya bir kalp hekimi olarak asla tercih etmediği kahveleri sıraladı. Hem türleri hem de hazırlanma biçimleriyle sayısız şekilde karşımıza çıkan kahvelerden doğrusunu tercih etmenin büyük önem taşıdığını söyleyen Bozkaya bazı kahvelerin asla tercih edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.
Milliyet'ten Betül Topaklı'nın haberine göre asla tercih edilmemesi gereken kahvelerden ilkinin granül kahveler olduğunu açıklayan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya şöyle konuştu:
"Bu kahveler suya at karıştır dediğimiz kahveler olup, işlenmiş ve faydalı etkilerden yoksundur. Maalesef en kötü kalite çekirdeklerden elde edilen kahve çeşitleridir. İkincisi, çok ve çifte kavrulmuşlar kahveler. Yoğun kavurma işlemi kahvedeki kanserojen madde akrilamid oranını artırıyor. Üçüncüsü, karışım kahveler. Otantik, dibek, gurme isimleriyle karışım olarak satılan pek çok kahve içerisinde süt tozu, krema veya katkı maddesi bulunduruyor. İçindekiler kısmına mutlaka bakılmalı."