Çevre

Uşak'ta orman yangını: Alevler rüzgârın etkisiyle büyüdü, bazı evler tedbir amaçlı tahliye edildi

Yangının bir biçerdöverden çıkan kıvılcım sonucu başladığı iddia ediliyor

19 Haziran 2024 10:08

Uşak'ın Köprübaşı köyünde başlayan yangın ormanlık alana doğru sıçradı. Rüzgârın etkisiyle hızla büyüyen yangın sebebiyle bazı evler tahliye edildi.

15 saattir devam eden yangına, 2'si Jandarma, 2'si de Denizli Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki toplam 4 helikopter, 24 arazöz, toplam 131 iş makinesi, su tankeri ve destek aracı, 495 personel ve çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale sürüyor. Çevre illerden gelen AFAD ekipleri de yangına müdahalede bulunuyor.

Yangının bir biçerdöverden çıkan kıvılcım sonucu başladığı iddia edilirken; ekipler yangının kontrol altına alınması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Vali: Bazı evler tedbir amaçlı tahliye edildi

Uşak Vali Vekili Önder Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde alınan yangın ihbarının ardından ekiplerin hızla bölgeye sevk edildiğini söyledi.

Yangın bölgesine yakın köylerdeki bazı evlerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini dile getiren Can, şunları kaydetti:

"AFAD ve jandarma ekiplerimiz tarafından Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi'nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi'nde 10 hane, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Bu evlerde herhangi bir zarar şu an itibarıyla bulunmamaktadır."