Kültür-Sanat

Ünlü yönetmen James Cameron'dan yıllar sonra gelen itiraf: O filmin bir şaheser olduğunu düşünmüyorum

21 Eylül 2024 14:14

"Titanik", "Terminatör" ve tüm zamanların en çok gişe hasılatı yapan filmi Avatar gibi yapımlara imza atan Oscar ödüllü yönetmen James Cameron, 40 yıllık kariyerini değerlendirdi. Empire'a konuşan usta yönetmen, kariyerinin dönüm noktası olan filmde bazı sahneleri "utanç verici" bulduğunu itiraf etti.

"Terminatör'ün şaheser olduğunu düşünmüyorum"

Henüz doğmamış oğlunun insanlığı kurtarmasını engellemek için Sarah Connor'ı öldürmek üzere gelecekten yolculuk yapan sibernetik katili konu alan "Terminatör" ile alakalı konuşan James Cameron, "Onun bir şaheser falan olduğunu düşünmüyorum, orası kesin. Şimdi baktığımda epey utanç verici olan bazı kısımları var ve bazı kısımları içinse 'Evet, elimizdeki kaynaklara göre gayet iyi iş çıkardık' diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

James Cameron sözlerine "Diyalogların hiçbirinden utanmıyorum ama görünen o ki benim yazdığım diyalogla ilgili utanç eşiğim pek çok insanınkinden daha yüksek" ifadelerini ekledi.

Cameron, filmdeki meşhur "Geri döneceğim" tehdidini de içeren diyalog içinse "Biliyor musunuz? Siz de en çok gişe hasılatı yapan 4 filmden 3'üne sahip olduğunuzu gösterin, o zaman diyalogların etkisi hakkında konuşuruz" ifadelerini kullandı.

James Cameron, Arnold Schwarzennegger'in ilk başta karakter için hayal ettiği görselle uyuşmadığını da açıkladı. Ünlü yönetmen "Sanırım pek çok sinemacı, özellikle ilk filmini çekenler, özgüvensizlik nedeniyle aklındaki fikre çok takılı kalıyor. Arnold'la nasıl olabileceğini göremeyecek kadar takılı kalmadığımız için gururluyum, çünkü hayal ettiğimiz görsel o değildi. Bazen, farklı bir bakış açısıyla dönüp baktığınızda, bu durumda 40 yıl, prodüksiyon kalitesi açısından çok iyi olan bir film yapabilirdik ve eğer insanların hayal gücünü yakalayan o kararı almasaydık hiçbir şey ifade etmezdi" ifadelerini kullandı. (Kaynak: NTV)

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?

"
"