Dünya

Ünlü medya patronu mahkemelik oldu, ailede taht oyunları yaşanıyor

22 Eylül 2024 10:17

T24 Dış Haberler

Dünyanın en zenginleri arasında gösterilen Rupert Murdoch hayatta olmasına rağmen, ailesinin babalarının servetinden kaynaklanan kavgayı mahkemeye taşıdığı ortaya çıktı. 

New York merkezli büyük medya şirketi News Corporation’un Avustralyalı sahibi 93 yaşındaki Murdoch, TV dizisi Succession’ın (Veraset) ilham kaynağı olmuştu.

Murdoch'un 4 çocuğunun, babaları henüz hayattayken servetteki paylarını almak için mahkeme yoluna gittiği ve davayı kazanmaları halinde dev medya şirketinin parçalanma riskiyle karşı karşıya kalacağı belirtildi. 

Murdoch'un hayatını kaybettikten sonra koltuğuna geçecek vârisi konusunda 3 çocuğuyla yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle mahkemelik olduğu açıklandı. 

20 milyar dolarlık (682,3 milyar TL) serveti olan Murdoch’un bu davasının, "bir aile kavgasının ötesinde küresel medya sektörünün geleceği için önemli" olduğu yorumları yapıldı.

Murdoch’ın sahibi olduğu medya imparatorluğu The Wall Street Journal, The Sun, The Times, The Australian ve Fox News gibi önemli yayın organlarını içeriyor.

Milyarderin muhafazakâr görüşlere sahip olduğu, söz konusu davanın da ayrıca Murdoch’un çocuklarıyla yaşadığı siyasi görüş farklılıkları nedeniyle ortaya çıktığı iddia ediliyor. 


İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?

 

 

"
"