Dünya
BBC Türkçe

Ünlü aktör Alec Baldwin'e yönelik film setinde ölüme sebebiyet verme davası düştü

Baldwin'in avukatları, polis ve savcıların olayla bağlantılı olabilecek mermileri sakladığını savundu

13 Temmuz 2024 11:33

Ünlü ABD'li aktör Alec Baldwin'in Rust filminin setinde silahı ateşleyerek yapımın görüntü yönetmenini öldürmesi nedeniyle, kasıt olmadan ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla yargılandığı dava düştü.

66 yaşındaki Baldwin, Ekim 2021'de prova sırasında elindeki silahı ateşlemiş, merminin isabet ettiği görüntü yönetmeni Halyna Hutchins, hayatını kaybetmişti.

Yönetmeni Joel Souza ise yaralanmıştı.

Baldwin hakimin davanın düşürülmesi kararının ardından gözyaşlarına hakim olamazken, suçlamalar ikinci kez düşürülmesi nedeniyle aktör bir daha yargılanmayacak.

Baldwin'in avukatları, polis ve savcıların olayla bağlantılı olabilecek mermileri sakladığını savundu.

Davanın önemli bir boyutu, gerçek mermilerin nasıl sete geldiğiydi ve Baldwin'in avukatları soruşturmadaki ve olay yerini inceleyen yetkililerin yaptıkları hatalara odaklandı.

Savcılar ise söz konusu mermilerin olayla ilgili olmadığını ve Rust'ın setinde bulunan mermilerle örtüşmediğini iddia etti.

Ancak yargıç, ne olursa olsun bu kanıtın da Baldwin'in savunma ekibiyle paylaşılmış olması gerektiğine hükmetti.

Ünlü oyuncu kararın açıklanmasından sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Gerçek mermiler, bir olay yeri inceleme uzmanının perşembe günü mahkemede verdiği ifadede, emekli polis memuru Troy Teske'nin olayla ilgili olabilecek mermileri sete getirdiğini söylemesiyle gündeme geldi.

Teske, daha önce kasıt olmadan ölüme sebebiyet verme suçlamasından hüküm giyen, filmin silahlardan sorumlu görevlisi Hannah Gutierrez-Reed'in üvey babasının arkadaşıydı.

Bu ifadenin ardından yargıç jüriyi eve gönderdi ve mahkeme mermilerle ilgili olarak tanık ifadelerine ve soruşturmayı yürüten yetkililerin ifadesine başvurdu.

İfade veren savcı Kari Morrissey, bu mermiler konusunda neden savunmaya bilgi verilmediğini açıklamaya çalıştı. Savcı, "herhangi bir kanıt değeri olmadığı için" savunmaya bilgi verilmediğini ifade etti.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir
"
"