Gündem

5 gündür haber alınamayan üniversiteli Rojin'in babası: Kızımın kaybolduğu bölge tehlikeli, orada tel örgü olmalıydı

Rojin'i arama çalışmalarında sonar cihazı kullanılacak

02 Ekim 2024 10:09

T24 Haber Merkezi

Van’da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş (21) için arama çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Kızının kaybolduğu bölgede gerekli önlemlerin alınmadığını ileri süren baba Nizamettin Kabaiş, "Kızımın kaybolduğu yerde tel örgü olmalıydı. Tehlikeli bölgedir. Sarhoşlar, içkiciler hepsi o tarafta, Keşke o bölgede de kamera olsaydı, tel örgü olsaydı. Orada ihmal var"

Bugünkü çalışmalarda Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı Sonar cihazı kullanılacak.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı.

Geri dönmeyen Rojin Kabaiş’e telefonla ulaşamayan arkadaşları, 28 Eylül günü saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Polisin araştırmasında Kabaiş'in 27 Eylül'de saat 18.30 sıralarında Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının ise olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. 28 Eylül'de Kabaiş'in arkadaşlarının, Van Gölü sahilinde yaptığı aramada Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu; telefon incelenmek üzere polis ekiplerine teslim edildi.

Telefonla konuştuğu annesine ise markete su ve kek almaya gideceğini söyleyen Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye ekipleri 5'inci günde de çalışmalarını sürdürüyor. Van Gölü sahilinde Çevik Kuvvet polisleri, polis atlı birlikleri, göl üzerinde ise jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri tekne ve botlarla arama çalışması yapıyor.

Ekipler, sahil kenarında bulunan Bardakçı Mahallesi'nde de çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dün mahalledeki evler, evlerin bahçeleri ve metruk binalar didik didik arandı.

Sonar cihazı kullanılacak

Bugünkü çalışmalarda ise Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden gönderilen yandan taramalı Sonar cihazı kullanılacak. Ekiplere takviye olarak da Bitlis'in Tatvan ilçesinden gelecek olan polis teknesi de göl üzerinde diğer ekiplere destek verecek.

Rojin'in annesi: Ciğerim yanıyor, perişan olduk

Diyarbakır’dan geldikleri Van’da umutlu bekleyişlerini sürdüren Aygül ve Nizamettin Kabaiş çifti, kızları Rojin’in bulunması için çağrıda bulundu. Duygularını Kürtçe dile getiren Aygül Kabaiş, perişan olduklarını belirterek, "Kızımla en son görüntülü konuştum. Bana markete gidip kahve aldıktan sonra tekrar arayacağını söyledi. Ben de kahvesini alıp, hemen odasına geçmesini istedim. Odaya gittikten sonra da beni aramasını söyledim. Üstünden biraz zaman geçti ama beni aramadı. Daha sonra sesli mesaj attım. Ancak bana cevap vermedi. Bir sonraki gün öğlen vakti polisler bizi aradı. Kızımızın gece yurda gitmediği söylediler. Bizim de haberimizin olmadığını söyledik. Meraklandım ve kızımı telefonla aradım. Bana polisler cevap verdi. Telefonu sahilde bulduklarını söylediler. Lütfen Rojin kızımı bana getirin. Ciğerim yanıyor. Ailece buralarda perişan olduk" dedi.

Nizamettin Kabaiş ise kendi isteği ile kaçsa da kaçırılsa da kızını getirenlerden şikayetçi olmayacağını söyledi. 5 gündür arama yapıldığın ancak hiçbir ize rastlanmadığını dile getiren Kabaiş, "Herkesten rica ediyorum. Rojin'i sağ salim bulmak için çaba gösterelim, yardımcı olalım. 5 gündür Rojin'den haber yok. Onu ben getirdim ve teslim ettim. Sonra da yurttan ayrıldım. Çıktığımda telefon da ettim, hatırını sordum. Baba bir sıkıntı yok dedi. Cuma günü kaybolmuş. Yurtta yemeğini de yemiş, üniversitenin bahçesinde gezmeye çıkmış" diye konuştu.

"Kızımın kaybolduğu yerde tel örgü olmalıydı"

Kızının kaybolduğu bölgede gerekli önlemlerin alınmadığını ileri süren Nizamettin Kabaiş, "Annesi ile görüntülü konuşmuşlar. Kahve almak için markete gidiyorum demiş. Marketin yanından da geçmiş, ama markete girmemiş. Dönüşte alırım diye düşünmüştür, kameralarda görünüyor. Sahil kenarında, saat 7'yi 5 geçe buradan geçiyor. Başka öğrenciler de var gezmek için gelmişler. Zaten oturma yeri var. Kızımın gittiği bölgede tel örgü yok. Göl çekilmiş ve orada boşluk var, orada ihmal var. Kızımın kaybolduğu yerde tel örgü olmalıydı. Kapıda güvenlik var. Kimlik kontrolü yapıyorsun. Ama bu tarafta da tel örgü yok. Tehlikeli bölgedir. Sarhoşlar, içkiciler hepsi o tarafta, Keşke o bölgede de kamera olsaydı, tel örgü olsaydı. Bataklık var bölgede geçiş yeri yok diyorlar. Ama geçiş yeri var. Diğer tarafta da köy var. Bölgede arama yapsınlar" dedi.

"Kızım geri gelsin kimseden şikayetçi olmayacağım"

Yurt yönetimini de suçlayan Nizamettin Kabaiş, "Polisler aramalarını sürdürüyor. Onlarla ilgili herhangi bir şikayetim yok. Ama yurttan şikayetçiyim. Yurt görevini yapmamış. Hem bize geç haber vermiş hem de kızımın kaybolduğu bölgede tel örgü yoktur, kamera yoktur. Keşke kamera olsaydı çocuk görünürdü orada. Herkesten rica ediyorum. Eğer biri gördüyse bize haber versin. Ya kaçırılma ya da zorla herhangi birisi götürmüşse eğer bir suç da yapmışsa ben ondan şikayetçi değilim. Kızımı getirsin, sağ salim bize teslim etsin. Memnun olurum. Hiç kimseden de şikayetçi olamam. İnşallah getirirler. İnşallah sağdır, hayattadır" dedi. (DHA)

CANDAN YILDIZ SÖYLEŞİSİ-Dört gündür kayıp olan Rojin Kabaiş'in babası konuştu: Kızımın yurda gelmediğini geç haber verdiler, şikâyetçiyim

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 
"
"