Ekonomi

Üniversite'de "askıda yemek" dönemi!

Öğrencilerin kartlarında para olmasa bile yemekhanelerden ücretsiz yemek alabilecekleri bir sistem kuruluyor

06 Ekim 2024 08:55

T24 Eğitim / Ekonomi

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi, parası olmayan öğrenciler için "askıda yemek" uygulaması başlatıyor. Güneydoğu'nun en büyük eğitim kurumlarından biri olan üniversite, bu yeni uygulamayla öğrencilerin yemekhane kartlarında yeterli bakiye olmadığında da yemek alabilmesini sağlayacak.

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Uğurluaslan, bazı öğrencilerin yeterli bakiye olmadığı için yemek alamadan geri dönmek zorunda kaldıklarını fark ettiklerini belirtti. CEGA Medya'nın aktardığına göre, Uğurluaslan, bu sorunu çözmek amacıyla "askıda yemek" projesini hayata geçireceklerini açıkladı. Bu proje sayesinde, öğrencilerin kartlarında para olmasa bile yemekhanelerden ücretsiz yemek alabilecekleri bir sistem kurulacak.

Üniversitenin ayrıca kampüs içerisinde dijitalleşmeyi artırmak için de çalışmalar yürüttüğü belirtildi. Uğurluaslan, öğrencilerin yemekhanelerde sıra beklemeden ve nakit para taşımadan yemek alabilmeleri için bir dijital sistem geliştirme sürecinde olduklarını ifade etti. Bu sistemle, öğrenciler akıllı telefonları üzerinden doğrudan yemeklerini seçip, kolayca yemek yiyebilecek.

Genel Sekreter, ayrıca her beş öğün yemekten birinin ücretsiz olacağını ve askıda yemek uygulaması ile maddi sıkıntı yaşayan öğrencilerin de yemekhane hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceğini duyurdu.


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 
 

 

"
"