Gündem

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı, Ayşe Ateş'i hedef aldı: Liderimize haddini aşmaya kalkanlar, mezar soygunculuğu yapanlar

Ülkü Ocakları ve MHP yönetiminden bir isim ilk kez doğrudan Ayşe Ateş'i hedef aldı

25 Haziran 2024 22:26

T24 Haber Merkezi

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan, Sinan Ateş cinayeti davası üzerinden MHP lideri Bahçeli'ye yanıt vererek cinayet şüphelilerini işaret eden Ayşe Ateş’i hedef aldı. Ayşe Ateş’in, cinayetten tutuklu eski Ülkü Ocakları mensupları Emre Yüksel, Tolgahan Demirbaş ve Serdar Öktem'in yanı sıra eski ayrılan dosyadan şüpheli MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un fotoğraflarını paylaştığı açıklamasını alıntılayan Doğan, “Fitne ateşiyle yolunu bulmaya çalışanlarla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında, suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP üzerine “hain bir senaryo” yazılmaya çalışıldığını ileri sürerek, “Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” dedi. Ateş'in eşi Ayşe Ateş’in 1 Temmuz’da görülecek ilk duruşmaya davet ettiği Bahçeli, davaya yalnızca MHP avukatlarının katılacağını duyurdu.

Bahçeli, Sinan Ateş davasına MHP avukatlarının katılacağını açıkladı: Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız

Ayşe Ateş'ten "Sinan Ateş davasına avukatlarımız katılacak" diyen Bahçeli'ye: Sanık olmadıklarını söylediler, o halde ne işiniz var Sincan'da?

“Fason bir 12 Eylül iklimi oluşturup davamızı ve partimizi sanık olarak afişe etmeye kalkanların da alınların karışlar, külahlarını ters giydiririm” diyen Bahçeli'ye yanıt,  Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten geldi. Ateş, Bahçeli'ye "Sanık olmadıklarını söylediler, o halde ne işiniz var Sincan'da?" diye sordu. 

Ateş, Bahçeli'nin bugünkü konuşmasını paylaşan ve cinayete ilişkin ayrılan dosyada şüpheli olarak yer alan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ı da alıntıladı. Tutuklu eski Ülkü Ocakları mensupları Emre Yüksel, Tolgahan Demirbaş ve Serdar Öktem'in yanı sıra eski ayrılan dosyadan şüpheli MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un fotoğraflarını paylaşan Ateş, ""Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız diyerek işaret edilen “üç beş çapulcu” aşağıdaki isimler olsa gerek. Çünkü 1 Temmuz günü Sincan’da Sinan Ateş suikastine ilişkin siyasi cinayet davasında yargılanacak olanlar bunlar"  diye yazdı. 

Külliye'de 1 Temmuz öncesi kritik görüşme: Erdoğan ile Bahçeli yarın bir araya geliyor

Ayşe Ateş'ten Bahçeli ve şüpheli Yıldırım'a fotoğraflı yanıt: Davada yargılanacak üç-beş çapulcu bunlar olsa gerek

TIKLAYIN - Sinan Ateş cinayeti davası 1 Temmuz'da başlıyor; işte 25 soruda suikastte adı geçenler, soruşturma sürecinde yaşananlar ve siyasete yansımaları

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan, bu açıklamalardan sonra Ayşe Ateş’i hedef alarak, sosyal medya üzerinden şu ifadeleri kullandı:

"Her dönemde Ülkücülere iftira atan müfteriler olmuş ve hepsi de tarihin çöplüğünde kaybolmuştur. Bugün de aynısı olacaktır. İftiracı çapulculardan yılacak değiliz. Davamıza, Liderimize ve Genel Başkanımıza karşı haddini aşmaya kalkanlar, mezar soygunculuğu yapanlar çapulcudur. Biz yarım asrı aşkındır çapulculara haddini bildiren ve planlarını bozan kutlu bir davayız. Hukuku yok sayıp fitne ateşiyle yolunu bulmaya çalışanlarla asla helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız!"

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

Sinan Ateş'in ablası: Bahçeli samimiyse elimizdeki bütün belgeleri vermeye hazırız, katilleri birlikte yakalayalım

MURAT SABUNCU

Özgür Özel: Demirtaş ile çalışma toplantısı yapmak istiyorum, MHP Sinan Ateş cinayetinde sınıfta kaldı

Cinayete ilişkin haberler için tıklayın.