Gündem

Narin cinayetinde tutuklu amca Salim Güran'ın karısı: Eşimden şüpheleniyorum

13 Eylül 2024 11:32

Narin Güran cinayeti kapsamında gözaltına alınan ve çıkarıldığı savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan tutuklu amca Salim Güran'ın eşi Melek Güran'ın ifadesi ortaya çıktı. Salim Güran'ın aracında tespit edilen DNA'nın hatırlatıldığı Melek Güran, kendisine Sorulan "Kimden şüpheleniyorsunuz" Sorusuna, "Narin 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Güran'dan şüphelendim" dedi.

Diyarbakır Diyarbakır'da 'kaybolduktan' 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin şüphelilerin savcılıktaki ifadeleri ortaya çıkmaya devam ediyor.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan 24 kişiden biri de tutuklu olan amca Salim Güran’ın eşi Melek Güran’dı.

Melek Güran, dün götürüldüğü adliyede savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan isimlerden biri oldu. Savcılığın Sorularını yanıtlayan Melek Güran’ın söyledikleri dikkat çekti.

Narin'in 'kaybolduğu' gün sabah saatlerinde eşi Salim Güran’ın tarlaya gideceğini belirten Melek Güran, "Eşim Salim Güran tarlaya gideceğini söyledi. Hüseyin Güran'ın evine gideceğini söylemedi. Ancak bizim iki tarladan biri olan mezarlık civarındaki tarla Hüseyin Güran'ın evine yakın gitmiş olabilir. Ama gittiğini bilmiyorum, gideceğini söylemedi" dedi.

Melek Güran, kendisine Sorulan "Narin Güran’ın kaybolup akabinde öldürülmesi olayı ile ilgili şüphelendiğiniz bir kimse var mıdır?" Sorusuna "Narin'de 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Güran'dan şüphelendim. Zaten eşim Salim Güran bu sebeple tutuklandı. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur" diyerek yanıt verdi.

İşte Sorulan Sorular ve Salim Güran’ın eşi Melek Güran’ın verdiği cevaplar:

Soru: Narin Güran'ın kaybolduktan sonra şu an tutuklu olan eşiniz Salim Güran'ın kullanmış olduğu araç içerisinde Narin Güran'a ait olan DNA örneklerinin çıkması hakkında bilginiz nedir?

Cevap: Eşim Salim Güran, kardeşi olan Fuat Güran'a ait 47 ... plakalı aracı kullanıyordu. Bu aracı oğlum Devran da ara ara kullanıyordu. Narin'in araç içerisinde DNA'sının bulunması ile ilgili bilgim ve görgüm yoktur.

Soru: Eşiniz olan Salim Güran, Narin Güran'ın kaybolduğu gün telefon kayıtlarını, WhatsApp görüşme ve mesaj kayıtlarını silmiş. Bununla ilgili bilginiz ve görgünüz nedir?

Cevap: Eşimin neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Bu konuyu 08.09.2024 günü öğrendim. Neden sildiğini bilmiyorum.

"Gizli bir şeyler varsa; onun için silmiş olabilirler"


Soru: Eşiniz Salim Güran ile birlikte Kurtuluş Güran, Devran Güran, Fuat Güran, Muhammed Kaya ve Şevket Kaya olay gününe ait telefon kayıtlarını ve Whatsapp görüşmelerini silmiş. Bununla ilgili bilgi ve görgünüz nedir? Sizce bu normal mıdır? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Cevap: Bunu 08.09.2024 günü öğrendim. Normal bir şey değil. Neden sildikleri hakkında bir fikrim yoktur. Ama gizli bir şeyler varsa; onun için silmiş olabilirler. Ancak bunun ne olduğunu bilmiyorum.

"Aile toplantı yaptı mı?"

Soru: Narin Güran'ın kaybolduğu 21.08.2024 tarihinden, 08.09.2024'e yani Narin Güran'ın ölü olarak bulunduğu güne kadar Güran Ailesi olarak bir toplantı yapıldı mı? Yapıldıysa nerede yapıldı, neler konuşuldu, kimler vardı?

Cevap: Olay olduğu günden itibaren ben kendi evimdeydim. Özel olarak toplandıklarını görmedim bizim evde. Başka bir yerde toplanmışlarsa onu bilmiyorum. Bizim evin önünde oturduklarında da normal konuşmalar yapılıyordu.

"Gün boyu araç Salim'deydi"


Soru: Narin Güran’ın kaybolup akabinde öldürülmesi olayı ile ilgili şüphelendiğiniz bir kimse var mıdır?

Cevap: Eşim Salim Güran'ın kullanmış olduğu 47 ... plakalı araç aslında kardeşi olan Fuat Güran'ın. Ancak kendisi Van ilinde olduğu için aracı eşim Salim Güran kullanıyordu. Bu araç içerisinde yapılan incelemede Nadir Güran'a ait DNA profili tespit edilmiş. Bu aracı Eşim Salim Güran ve oğlum Devran Güran kullanmaktaydı. Ancak Eşim daha sıklıkla kullanırdı. Narin'in kaybolduğu gün de aracı eşim Salim Güran kullandı. Gün boyu araç eşim Salim Güran'daydı. Devran da olay günü davetiye dağıtmaya gitmişti. Narin'de 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Güran'dan şüphelendim. Zaten eşim Salim Güran bu sebeple tutuklandı. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur.

Diyarbakır’da 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de cansız bedeni derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 22 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı. 

Soruşturma kapsamında Narin’in ölü bulunduğu 8 Eylül günü aralarında Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alınmıştı.

Jandarmadaki sorguları tamamlanan şüpheliler, bu sabah saat 06.00’da Diyarbakır Adliyesi’ne getirilmişti. Yaklaşık 12 saat süren savcılık sorguları tamamlanan şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 

TIKLAYIN - Narin’in annesinin ifadesi ortaya çıktı: “Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?”

Narin cinayeti soruşturmasında ikinci tanığın ifadesi ortaya çıktı: Salim'i, Narin'in evinin orada gördüm

İtirafçı Nevzat Bahtiyar

Üçüncü bir kişinin DNA'sına rastlanmadı 

Narin Güran'ın cesedinde amcası hariç başka birinin DNA'sına rastlanmadığı belirtildi.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan savcılığa gönderilen raporda "Narin Güran'ın bedeni üzerinde yapılan incelemelerde üçüncü kişilere ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır" denildi.

Halk TV muhabiri Ferit Demir "Üçüncü kişilere ait bulgulara rastlanmadı yani Narin'in dışındaki herhangi bir kişinin bulgusu, Narin'in bedeninde bulunamadı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda 'Narin Güran'ın bedeni üzerinde yapılan detaylı incelemelerde üçüncü kişilere ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır' deniliyor. Narin'in cesedinin 19 gün kirli suda kalması, cesedin çürümesi, deforme olması nedeniyle o bulguların yok olmuş olabileceği ihtimali de var. Narin suda olmasaydı bu bulgulara günler geçse bile ulaşılabilecekti" dedi.

TIKLAYIN - "Bilip söylemediklerimiz var" sözleri tepki çekmişti; AKP'li Ensarioğlu'ndan yeni açıklama: Amcası Salim Güran, görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için Narin’i öldürmüş olabilir

Nevzat Bahtiyar’ın evinin, Narin’in arkadaşlarından ayrılarak çıktığı patika yolun solunda ve yaklaşık 30 metre mesafede olduğu ortaya çıktı.

Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar ifadesini değiştirdi, amcayı işaret etti: Salim Güran "Arif'in kızını öldürdüm, cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni öldürürüm" dedi

Diyarbakır Baro Başkanı'ndan açıklama

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit ErenNarin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde açıklamada bulundu. Eren, raporun, bir ön rapor olmadığını ve Narin’in üzerinden 3’üncü bir kişiye ait DNA çıkmadığının raporu olduğunu belirtti, “Yanlış bir tanımlama var” dedi.

Narin nasıl öldürüldü: Ön otopsi tutanağı ortaya çıktı

Narin’in cansız bedeni üzerinde yapılan incelemede, 19 gün su altında kaldığı için 3’üncü bir kişiye ait DNA örneğinin olmadığının rapor haline getirildiğini belirten Eren, “Bu bir ön rapor değil, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun Narin’in bedeni ve Narin’in içinde bulunduğu torbada aldığı 3’üncü şahıslara ait DNA örneğinin çıkabilme olasılığına ilişkin numunelerden, herhangi bir DNA örneğinin çıkmadığına dair rapor. Yanlış bir tanımlama var. Adeta Narin’i ölümüne ilişkin sebebe veya sebebin tespiti konusunda bir rapormuş gibi bir algı var ancak bu rapor sadece Narin’in üzerinde 3’üncü bir kişiye ait DNA örneğinin çıkıp çıkmamasına dair bir rapor” diye konuştu.

Otopsiye giren Diyarbakır Baro Başkanı: Narin'in çuvalda terlikleri, çantası, Elif Ba'sı bulundu, ceset deforme olmuş

“Ön rapor değil, başka DNA olup olmadığına dair rapor”

Raporun ön rapor olarak karıştırıldığını ifade eden Eren, “Bir insan üzerinden DNA örneği yani tensel temas etmiş kişileri tespit edebilmeniz için, 3’üncü kişilere ait olası kıl, saç, et parçası olabilir, bir belirleme yapacak koşul yok. Alınan numunelerin hiçbiri bu konuda bir veri sağlayamamış. Bu sadece DNA örneğine ilişkin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nun raporu. Henüz ölüm sebebine ilişkin de birçok verinin gönderildiği, İstanbul’dan gelecek rapor halen gelmedi. Bunu da düzeltmemiz gerekir. Çünkü bazı sosyal medya hesaplarında adeta ‘Ölüm sebebine ilişkin bir tespit yapılamadı’ yönünde bilgiler var. Bunu düzeltmiş olalım” dedi. 

Amcanın ses kayıtları dosyaya girdi 

Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, tutuklu bulunan 1 numaralı zanlı amca Salim Güran'ın yanında çalışan Ramazan Atasoy'la yaptığı telefon konuşmasının kaydı soruşturma dosyasına girdi.

Ferit Demir, gözaltına alınan 23 kişiden biri olan Ramazan Atasoy'la Salim Güren arasındaki konuşmayı şöyle anlattı:

"Cinayetin sırrı çözüldü. Şu anda tutuklamaya sevk edilen sanıklardan birinin ses kaydı dosyaya girdi. Tutuklamaya sevk edilen 9 kişi var. Bu kişiler arasında Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy var. Salim Güran'la Ramazan Atasoy Narin kaybolduktan sonra telefon görüşmesi yaptı. O kayıtlar ortaya çıktı. O ses kayıtlarında amca Salim Güran'ın işçisi Ramazan Atasoy'a 'Ramazan kız öldü mü?' dediği duyuldu. Bu ses kayıtlarından Narin'in Ramazan Atasoy'a sağ teslim edildiği ortaya çıkıyor. Aynı zamanda itirafçı Nevzat Bahtiyar ile Ramazan Atasoy'un birlikte olduğu gerçeği de ortaya çıkıyor."

Narin’in amcasının mahkemedeki ifadesinin tam metni ortaya çıktı: Ben bunu açıklayamam; olay günü Narin'i görmedim

"Bilip söylemediklerimiz var" sözleri tepki çekmişti; AKP'li Ensarioğlu'ndan yeni açıklama: Amcası Salim Güran, görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için Narin’i öldürmüş olabilir

"Amcam istedi, söyledim"

Kuzeni Birsen Güran “Amcam Salim Güran söylememi istedi ben de jandarmaya 17.40'ta Narin'i gördüğümü söyledim” ifadelerini kullandı.

Halk TV muhabiri Ferit Demir ‘İşte organize kötülüğün belgesi’ notuyla yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ayrıntıları aktardı: 

“Narin 15.15'te eve gitmiş ve şahit olduğu bir gerçek sonrası katledilmişti... Amcası Narin 17.40'ta bizim eve geldi demişti kızı Birsen ile birlikte. Bu bilgiler jandarma kayıtlarına da geçmişti. Bugün savcılık sorgusunda Narin'in  kuzeni Birsen Güran önemli bir  itirafta bulunarak Narin bizim eve 17.40'ta değil saat 14.00'te geldi dedi.  Birsen Güran saat 17.40'ı neden söyledin sorusuna ise, amcam Salim Güran söylememi istedi ben de jandarmaya 17.40'ta Narin'i gördüğümü söyledim. Bu durumda  ortaya çıkan bir gerçek var bütün akrabaları el birliği Narin'e organize bir kötülük yapmış…”

TIKLAYIN - Narin'in tutuklanan abisinin ifadesi ortaya çıktı: Sırtındaki çizikler için "duvara yaslandım", gözündeki morluk için "kendimi yumrukladım" dedi

TIKLAYIN - Narin'in ağabeyinin kolundaki ısırık izine ilişkin Adli Tıp raporu çıktı: İşte sonuç

TIKLAYIN - Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Narin’in babası: Suçlu kimse cezalandırılsın!

 

"
"