Ekonomi

TURYİD Başkanı Kaya Demirer: Restoranlarda fiyatlar yüksek ama fahiş mi tartışılır

04 Eylül 2024 12:27

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği Başkanı Kaya Demirer, restoranlardaki fiyatların fahiş derecede olduğuna yönelik eleştirilere yönelik, "Yüksek ama fahiş mi tartışılır" dedi. 

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği Başkanı Kaya Demirer, CNBC-e'de katıldığı programda restoranlardaki fiyatların fahiş derecede olduğuna yönelik eleştirilere cevap verdi. 

Demirer, "Gerçekten yüksek. Ama sebeplerini etraflıca ele almak lazım. Çünkü biz aslında bir zincirin, tarladan başlayan, denizden çıkan balığın, hayvancılıkta yetişen bir hayvanın son halkasıyız. Yani en son noktada tüketici ürünü tüketmeden önce restoranlarda fiyatlarla bizimle karşılaşıyor. Dolayısıyla bize gelen yolculukta neler olduğuna bakmadan restoranlardaki fiyatların fahiş olup olmadığı konusunda karar vermek peşin hüküm sınıfına giriyor. Yüksek mi yüksek ama fahiş mi değil mi konusunda tartışmamız lazım. Unutmayın her yaz başı Bodrum'daki lahmacun fiyatı gündeme gelir. Şarap fiyatları hep gündeme gelir 'Kaçla çarpıyor bu restorancılar' diye. Bizim konu biraz sosyalleşme konusu olduğu için hep gündemde. Marketteki fiyatlar bu kadar tartışılmıyor. Marketten almak zorunda olduğunuz ürünü alıyorsunuz. Restoran sonuçta size uymuyorsa fiyatı gitmek zorunda değilsiniz diye düşünüyoruz" dedi. 

"
"