Gündem

TÜRSAB Antalya Bölge Başkanı Perçin cevapladı: Türk turizmciler Yunan adalarına kapıda vizenin kaldırılması için talepte bulunacak mı?

10 Temmuz 2024 18:40

Uygar Ulusan/T24

Türkiye’de tatil bölgelerinin boş kalmasıyla birlikte Türk turizmcilerin Yunan adalarına kapıda vizenin kaldırılması için talepte bulunacakları iddiasını, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin ve Uluslararası Otelciler Birliği (INTHA) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Türer yalanladı. T24’e konuşan Türk turizmciler de Yunan adalarına kapıda vizenin kaldırılması talebinden haberlerinin olmadığını kaydetti.

Türkiye’de tatil fiyatlarının artmasıyla birlikte tatilciler hem daha ucuz hem de kapıda vize imkanı bulunan Yunan adalarını tercih etti. Sosyal medyada yankı bulan paylaşımlara göre Türk turizmciler, Yunanistan'a vizesiz seyahat uygulamasının kaldırılmasını talep etti.

“Ege bölge başkanımız işlerin az olmadığını, aksine artış olduğunu belirtti”

T24’e konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölge Başkanı Perçin, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“TÜRSAB Antalya olarak konuyla ilgili bir uygulamamız ya da talebimiz yok. Tatil demek özgürlük demek. Schengen vizesi için sıra bile almakta zorlanırken Yunan adalarına kapıda vize alarak gidebiliyoruz. Bu Türkiye için iyi bir şey. Bu konuda gayet memnunuz. Şikayetçi olduğumuz bir konu varsa o da sosyal medyadaki influencerların fiyatları yanlış lanse etmesi. Ege bölge başkanımız ise Ege bölgesinde işlerin az olmadığını, aksine artış olduğunu belirtti.

"Türk turizmciler olarak fiyat fayda dengesini sağlamamız gerekiyor"

Özellikle Ege bölgesindeki işletmelerin son dönemde fiyatlarını çok fazla yükselttiğini söyleyen Uluslararası Otelciler Birliği (INTHA) Yönetim Kurulu Başkanı Türer de “Özellikle Ege bölgesindeki tesislerimiz, otellerimiz son dönemde fiyatlarını çok fazla yükseltti. Bu sebeple de tatilciler daha ucuz seçeneklere yönelmeye başladı” dedi. Başkan Türer, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Bizim bu konu hakkında INTHA olarak herhangi bir talebimiz yok. Burada iğneyi biraz da kendimize batırmamız gerekiyor. Öncelikle Türk turizmciler olarak fiyat fayda dengesini sağlamamız gerekiyor.”

 

 

 

 

 

"
"