Ekonomi

Türkiye Varlık Fonu, Dubai ve Abu Dabi’de yatırımcı turuna çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan / Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid Al Maktum

11 Eylül 2024 07:51

Türkiye'nin önde gelen kamu şirketlerini bünyesine alan Türkiye Varlık Fonu (TVF), Koza Altın'ı da portföyüne ekledikten sonra Birleşik Arap Emirlikleri'nde yatırımcılarla buluşmaya hazırlanıyor. TVF, 12-13 Eylül tarihlerinde Dubai ve Abu Dabi'de menkul kıymet yatırımcıları ile yüz yüze görüşmeler düzenleyecek.

TIKLAYIN - Aralarında FETÖ soruşturmasında el konulan "Koza" da var: Cumhurbaşkanı kararıyla 12 şirketin bütün hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na aktarıldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı fon, Turkcell, Türk Telekom, Çaykur, Botaş, Eti Maden, Türk Hava Yolları, Ziraat Bankası ve Kardemir Çelik gibi Türkiye'nin kilit kamu şirketlerini içeriyor. Cumhuriyet'in Bloomberg'den aktardığına göre, yatırım görüşmeleri sanal ortamda da devam edecek.

TIKLAYIN - Çiğdem Toker yazdı: Vahdettin Köşkü'nde Kalkınma Fonu

TVF'nin bu adımı, çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Fonun sabit getirili menkul kıymet yatırımcıları ile görüşmesi, eldeki devlet tahvilleri aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nde borçlanma ihtimalini akla getiriyor. Ancak hangi menkul kıymetlerin kullanılacağı, teklif edilecek faiz oranı ve vadeler henüz netleşmedi.

"
"