Gündem

Türkiye gazetesi: Erdoğan, Suriye lideri Esad'la telefonda görüşebilir

"Türk ve Suriye tarafında bir başka gelişme ise sivil görüşme trafiği ile ilgili her iki ülke yönetiminin de bölgeyi iyi tanıyan uzmanlardan bir komisyon kurma safhasına geçmesi oldu"

09 Ağustos 2022 15:09

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Suriye İç Savaşı'nda yıllardır karşısında yer aldığı Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir telefon görüşmesi yapabileceği belirtildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen'in haberine göre Erdoğan, Soçi ve Tahran'da İranlı ve Rus mevkidaşlarına Türkiye'nin Rusya, İran ve Şam ile birlikte ülkenin doğusundaki PKK yapılanmalarına karşı müşterek harekat yapması teklifinde bulundu.

Haberde, "Ankara’nın 'Henüz erken' dediği Erdoğan-Esad görüşmesinin bir telefon düzeyinde de gerçekleşebileceği kaydediliyor" bilgisine yer verildi.

Öte yandan "Esad'ın akıl hocası" olarak nitelendirilen Meclisi Millî Üyesi Ali Ahmet Said (Adonis) İsbir'in Türkiye’ye geldiği belirtildi.

Haberde, "Türk ve Suriye tarafında bir başka gelişme ise sivil görüşme trafiği ile ilgili her iki ülke yönetiminin de bölgeyi iyi tanıyan uzmanlardan bir komisyon kurma safhasına geçmesi oldu" ifadelerine yer verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Soçi'de gerçekleştirdiği  görüşmede TSK'nın Suriye'ye potansiyel harekatının gündeme geldiğini belirtmişti. Erdoğan Soçi dönüşünde uçakta,  "Putin konuyla (Suriye) ilgili Türkiye’ye yönelik adil bir yaklaşım sürdürüyor.. Terörle mücadele noktasında her zaman yanımızda olacağını özellikle de ifade ediyor. Burada şunu bize ima ediyor; ‘Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ gibi bir yaklaşımı var" diye konuştu.  

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la telefonda görüşeceğine dair haberlerin Ankara veya Şam'a sorulması gerektiğini söyledi.

"
"