Ekonomi

Türkiye, en zengin yüzde 1'in millî gelirden en çok pay aldığı Avrupa ülkesi oldu

Nüfusun en zengin yüzde 1'lik kesiminin toplam gelirden aldığı pay, gelir eşitsizliğinin ölçütlerinden biri olarak kabul ediliyor

07 Ekim 2024 14:22

T24 Dış Haberler

Türkiye, Avrupa ülkeleri içinde en zengin yüzde 1'lik kesimin millî gelirden aldığı payın en yüksek olduğu ülke oldu. Yüzde 14,6 ile Türkiye, liste başı. En düşük pay ise yüzde 2,3 ile Slovakya olarak açıklandı. 

Eurostat verilerine göre; Türkiye'de en zengin yüzde 1'lik kesimin milli gelirden aldığı pay yüzde 14,6 olarak açıklandı. Bu pay, ikinci sırada yer alan Bulgaristan'ın neredeyse iki katı. En zengin yüzde 1'lik kesimin millî gelirden yüzde 7,1 pay aldığı Danimarka da üçüncü sırada yer alıyor. 

Eurostat verilerine göre Avrupa'da en zengin yüzde 1'lik kesimin milli gelirden en az pay aldığı ülke yüzde 2,3 ile Slovakya. 

Nüfusun en zengin yüzde 1'lik kesiminin toplam gelirden aldığı pay, gelir eşitsizliğinin ölçütlerinden biri olarak kabul ediliyor. 

Gelir dağılımının daha dengesiz olduğu bir ülke olarak bilinen Rusya'da en zengin yüzde 1'lik kesimin toplam gelirden aldığı payın Türkiye'den daha yüksek olması muhtemel ancak Eurostat'ta Rusya'ya ilişkin veri bulunmuyor. 

 

"
"