Gündem

Türkiye'de bir ayda 3 siteye yasak geldi: Erişim engeli getirilen Roblox'tan ilk açıklama

09 Ağustos 2024 09:21

Geçtiğimiz günlerde Bilgi İletişim ve Teknoloji Kurumu'nun (BTK) kararıyla Türkiye'de erişime engellenen Roblox, konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı. Roblox, "Roblox'u en kısa süre içinde tekrar kullanılabilir hâle getirebilmek için ilgili yetkililerle birlikte çalışıyoruz." dedi.

12 Temmuz 2024'te önce wattpad'e 2 Ağustos'ta da Türkiye'de 57 milyon aşkın kullanıcısı olan Instagram'a erişim engeli getirilmesinin ardından  bir yasak da  çocuklar arasında popüler olan Roblox'a geldi.

Roblox'un neden kapatıldığına ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Roblox'tan ilk açıklama

Bu gelişmelerin ardından Roblox, resmi sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Dün Türkiye'de Roblox'a erişim engeli geldi. Roblox'u en kısa süre içinde tekrar kullanılabilir hâle getirebilmek için ilgili yetkililerle birlikte çalışıyoruz."

"
"