Gündem

Türkan Elçi: Yargının en büyük imtihanlardan biri de Tahir Elçi suikast davası

16 Mayıs 2024 23:46

6-8 Ekim 2014 tarihlerindeki Kobani olayları nedeniyle eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aralarında olduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasında bugün duruşmada karar açıklandı. 10 yıl önceki Kobani olaylarına ilişkin yargılanan sanıklara ağır cezalar veren Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Demirtaş'a toplam 42 yıl, Yüksekdağ'a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi, CHP Milletveki Türkan Elçi de karara tepki gösterenler arasında yer aldı.

Elçi, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Yargının, objektif ve bağımsızlığının sınanacağı en büyük imtihanlardan biri de 12 Haziran’da görülecek olan Tahir Elçi suikast davasıdır" dedi.

TIKLAYIN - Kobani davasında karar: Demirtaş'a 42 yıl, Yüksekdağ’a 30 yıl 3 ay ceza! | Kışanak ve Tuncel'e tahliye, Tan ve Bilgen’e beraat

TIKLAYIN - Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel, 7,5 yıl sonra tahliye edildi: Bizim tahliyeye değil, özgürlüğe ve barışa ihtiyacımız var!

TIKLAYIN - Kobani davası kararının ardından DEM Parti'den açıklama: Bu karar IŞİD lehine verilmiştir; İstiklal Mahkemeleri'nin ruhu hortladı