EURO 2024

Türk taraftarlar, Almanya sokaklarını kırmızı beyaza boyadı

BBC’den Emma Sanders, A Milli Takım maçlarından önce taraftarlarla konuştu

25 Haziran 2024 18:26

Türkiye’nin, Gürcistan ve Portekiz maçlarından önce Dortmund sokakları türklerin geçit töreniyle kırmızı beyaza boyandı. 84 milyon insanın yaşadığı Almanya’da Türkler, yaklaşık 3 milyonluk nüfus ile ülkenin en büyük büyük azınlığını oluşturuyor. Bu da turnuvanın düzenlediği sokakların Türk bayraklarıyla donatılmasını ve maçlarda Türk taraftarların varlığının epey hissedilmesini sağlıyor. Arabaların dikiz aynaları kırmızı beyaz renklerle donatan Türkler, geçen arabalara konfeti fırlattı. Karşılaşmalardan önce taraftarlar, yaptıkları yürüyüşler ile A Millilere desteklerini gösteriyor.

Almanya’nın Stuttgart ve Hamburg gibi diğer şehirlerinde de Türkiye’nin maçı olduğu zaman durum farkı olmuyor. Taraftarın marşlar, sloganlar ve davular ile gerçekleştirdiği kutlamalar, dünyanın başka ülkelerinden gelen basın mensuplarının ilgisini çekti. Yapılan şovlar kameraya yansıdı.

BBC’den Emma Sanders’a konuşan 25 yaşındaki taraftar Batuhan, "Taraftarlarımızı tanımlamak için iyi sözcü az kalır, inanılmazlar. Çok iyi bir atmosfer yaratıyoruz, çok gürültü ve bu normal değil. Türkiye grupta bir maç daha kazanırsa inanılmaz bir coşku Almanya sokaklarında görülecek" dedi.

Taraftarlardan bir başkası Cengiz Çatalpınar, "Kalplerimiz memleketimiz Türkiye için çarpıyor. Tabii ki Almanya’da evimiz, ancak biz Türküz" şeklinde konuştu.

Almanya’da okuyan Erdem Sakınç, "Turnuva için Almanya’da olmak ve buradaki Türk topluluğuna katılmak inanılmaz bir şey. Biz de ikinci ev sahibi sayılırız" ifadelerini kullandı.

EURO 2024’te F Grubu’nda ilk iki maç sonrası Portekiz’in 6, Türkiye’nin 3 Çekya ve Gürcistan’ın birer puanı var. Türkiye gruptaki üçüncü ve son maçı için yarın saat 22:00’de Hamburg‘da Çekya ile karşılaşacak. Türkiye, yenilmediği takdirde son 16'ya kalmayı garantileyecek. (Kaynak: 10Haber) 

TIKLAYIN- Almanya sokaklarında Türk taraftar akını