Ekonomi

Turizmciler fahiş fiyatlar için Rekabet Kurumu'na başvurdu: Cumhurbaşkanımız işaret etti, harekete geçtik

07 Ağustos 2024 10:35

T24 Haber Merkezi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği fırsatçılığa karşı harekete geçtik. Piyasayı yükselterek vatandaşlarımızın kendi ülkelerinde tatil yapmasına engel olan, turizm bölgelerindeki tekelciliğe karşı Rekabet Kurulu'na başvurduk" dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmdeki fahiş fiyatlara ilişkin, “Şunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım: Aşırı kâr hırsıyla hızlı kazanç peşinde koşmak, orta ve uzun vadede turizm sektörümüze onulmaz yaralar açacaktır. Her ne surette olursa olsun vurgunculuk yapanlar en büyük zararı milletimize vermektedir, Türkiye’nin saygınlığına vermektedir, sektörden ekmek yiyen milyonlarca vatandaşımıza vermektedir. Her zaman söylüyorum, itibar ve güven zor kazanılan, fakat kolayca kaybedilen değerlerdir” ifadelerini kullanmıştı. 

Erdoğan’ın açıklamasının ardından TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, sosyal medyada sponsorlu bir içerik yayınlayarak, turizm sektöründeki tekelleşmeye ilişkin Rekabet Kurumu'na başvurduklarını açıkladı.

Bağlıkaya, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği fırsatçılığa karşı harekete geçtik. Piyasayı yükselterek vatandaşlarımızın kendi ülkelerinde tatil yapmasına engel olan, turizm bölgelerindeki tekelciliğe karşı Rekabet Kurulu'na başvurduk...

Turizm'de tekel biterse, vatandaşlarımız kendi ülkesinde bütçesine uygun tatil yapar.” 

 

"
"