Ekonomi

Turizm Bakanı’ndan turizmcilere: Dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım

"Biz turizmciler olarak üstümüze düşen sabrı göstereceğiz. Ondan sonra daha güzel olacak"

16 Eylül 2024 07:44

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizm projeleri hakkında bilgi verdi, ülkede enflasyon dolayısıyla yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı turizmcilere “Dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım” diye seslendiğinden bahsetti.

Bakan Ersoy’un Sabah yazarı Okan Müerrisoğlu’na yaptığı açıklamaları şöyle:

“Ege Turizm Merkezleri projesinin Çeşme ve Didim etabı siyasileştirildi”

Bugün Çeşme'de sorun ne biliyor musunuz? Tek tip turizme ve Türk pazarına endeksli olması. Okullar kapanınca 15 Haziran'da sezon başlıyor, Ağustos'un son haftası herkes çekiliyor. Göreve geldiğimde ilk getirdiğim proje Ege Turizm Merkezleri idi. Çeşme ve Didim Etabı vardı. ‘Lütfen siyasileştirmeyin’ dedim. Projeler siyasileştiriliyor. Peki, ne oluyor? Mahkemeler açılıyor. Bir sürü propaganda yapılıyor. Bilirkişi olumsuz rapor yazıyor. O proje belediyeye de yöre halkına da yük getirmiyordu. Arazinin 98'i kamunundu. Kapalı kapılar arkasında farklı konuşuldu, dışarı çıkınca siyasallaştırıldı. O zamanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı (Tunç Soyer) resmen sabote etti. Ama destek olsalardı o proje şimdi hayata geçmişti.

“Turizmci arkadaşlarıma ‘dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım’ diyorum”

“Hükümetin enflasyonla mücadele ve stabilizasyon çalışması çok önemli. Turizmci arkadaşlarıma ‘dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım’ diyorum. Bunun bir yükü var. Biz turizmciler olarak üstümüze düşen sabrı göstereceğiz. Ondan sonra daha güzel olacak.”

“En büyük silahımız THY”

“Ülke olarak lokasyonumuz hem iyi hem de kötü. Güzellik olarak harika ama krizlere de açık. Kuzeyinde ve güneyinde savaş var. Olası bütün krizlere karşı sektörü bağışık hale getiriyoruz. Bu nasıl oluyor? Destinasyon çeşitliliği ile. En büyük silahımız THY. Bayrağımızın uçtuğu her nokta bizim için hedef destinasyon. THY, 330 noktaya direkt uçuş yapıyor. 330 noktadan da turist getireceğiz.”

“Kişi başı gecelik geliri arttıracağız”

“Konaklama dışı harcaması fazla olan turistlere konsantre oluyoruz. Kişi başı gecelik geliri arttıracağız, nitekim öyle oldu. 2017 sonunda gecelik yabancı turist harcaması 78 dolar. Bu yılki ilk 6 aylık veri 109 dolar. 78 dolardan 109 dolara gelmiş.””

“TÜRSAB’ta kokuşmuş bir yapı var”

“Zorunluluğunu kaldırın TÜRSAB'ta bir tane üye bulamazsınız. Ama öteki gönüllü STK'lara bakın. Her geçen gün üye sayısı artıyor. Onlar gönüllülük esaslı. Doğru şeyleri yapıyorlar. Şahsi çıkarlarını değil, kurum çıkarlarını ön planda tutuyorlar. Maalesef orada (TÜRSAB) kokuşmuş bir yapı var.”

 


 

Annesi ve babası Can Atalay'ın "suçlarını" anlatıyor

 

 

 

"
"