Dünya

Trump'un yeğeni, aile sırlarını gün yüzüne çıkarıyor

01 Ağustos 2024 14:42

T24 Dış Haberler

Eski Başkan Donald Trump'ın yeğeni Frederick Christ Trump III, All in the Family isimli bir anı kitabı yayınladı. Kitapta, Trump ailesinin şok edici sırlarını açığa çıkardığını ve özellikle de amcası Donald'ı "şeytan" olarak tanımladığını vurguladı.

Kitapta, amcası Donald Trump'ı "atomik derecede çılgın" olarak nitelendirerek çocukluklarında yaşadıklarını anlatan Fred, "Bu, şu anda dışarıdayken onu tanıdığım kadarıyla bile ürperdiğim ve 'Bu tanıdığım aynı adam mı' dediğim şeyler yaptığı anlamına geliyor. Onu değiştiren ne? Onu bu hale getiren ne? Bana gerçekten korkunç şeyler yaptı." dedi.

Donald Trump'ın oğlu Eric Trump sosyal medya platformu X'ten hemen yanıt vererek kuzeninin aşağılayıcı üslubunu eleştirdi ve söylemlerini "çöp" olarak nitelendirerek, "Fred Trump'a onlarca yıldır verdiğimiz destek, golf üyelikleri, aile tatilleri ve harika oğluna sağladığımız milyonlarca dolarlık medikal desteğin ardından, seçimlere 100 günden az bir süre kala bize karşı başlattığı bu söylem tam bir hayal kırıklığı" dedi.

Ayrıca Fred'in kitabında, eski başkanın ırkçı hakaretler kullandığını hatırladığı "Irk Kartı" başlıklı bir bölümün de yer aldığı, eski başkan Trump'ın sinirlendiğinde siyahiler için etnik köken aşağılayıcı ifadelerde bulunduğu iddia edildi.

Bu tartışmalı iddialara cevaben Trump Kampanyası İletişim Direktörü Steven Cheung iddiaları yalanlayarak, "Bu tamamen uydurma, yalan bir haberdir. Bu kadar bariz bir şekilde iğrenç olan bir yalanın medyada yer alması dehşet vericidir. Başkan Trump'ı tanıyan herkes onun asla böyle bir dil kullanmayacağını bilir ve bu tür yalan haberler baştan aşağı çürütülmüştür." dedi.

 

"
"