Dünya

Trump suikast girişiminin kurbanı, hastaneden taburcu olduktan sonra ilk kez konuştu

08 Ağustos 2024 13:24

T24 Dış Haberler

Geçtiğimiz ay eski Başkan Donald Trump'a düzenlenen suikast girişiminden sağ kurtulan 57 yaşındaki donanma gazisi, hastaneden taburcu olduktan sonra ilk kez konuştu.

David Dutch, 13 Temmuz 2024'te Trump'ın kampanya mitinginde biri göğsünden diğeri karaciğerinden olmak üzere iki kez vurulduğunda 45. başkanın konuşma yaptığı sahnenin arkasındaki tribünde durduğunu belirtti.

Dutch, vurulan üç miting katılımcısından biri olurken gönüllü itfaiyeci Corey Comperatore vurulma sırasında hayatını kaybetmişti. 

Avukatları aracılığıyla yapılan ve Fox News'e ulaşılan açıklamada, "David, eşi Sheree ve Dutch ailesinin geri kalanı, dualarını eksik etmeyen arkadaşlarından, Amerikalı dostlarından ve yurt içi ya da yurt dışındaki diğer herkesten aldıkları muazzam destek için en içten şükranlarını ifade etmek isterler." denildi.

Dutch ayrıca, tıpkı kendisi gibi mitingde "bir siyasi adaya desteğini özgürce ifade etme temel hakkını kullanırken" iki kurşun yarasından kurtulan 74 yaşındaki James Copenhaver'ı da övdü.

Mitinge yakın arkadaşıyla birlikte katılan Copenhaver, serbest bırakılmasının ardından yaptığı ilk açıklamada ABD'deki siyasi bölünmüşlükten üzüntü duyduğunu söyledi.

Dutch, ayrıca kurşunlarından birinin Trump'ın kulağına isabet etmesinin ardından başkan adayının gösterdiği "kahramanca" tavrı da övdü.

 

"
"