Dünya

Trump, suikast girişimine uğradığı bölgede yeniden miting yapacak; mitinge Elon Musk da katılacak

Gizli Servis, 60 bin kişinin katılmasını bekliyor

05 Ekim 2024 09:44

T24 Dış Haberler

Dünyaca ünlü milyarder, X'in sahibi Elon Musk, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı ve eski başkan Donald Trump'ın temmuz ayında suikastten kıl payı kurtulduğu Pennsylvania'daki alanda düzenleyeceği mitinge katılmayı planlıyor. 

Musk, Trump'ın X'te yaptığı bir paylaşıma “Desteklemek için orada olacağım!” yanıtını verdi. Ayrıca Musk, mitingin "tarihî" olacağını söyleyen bir X paylaşımını retweetledi. 

Temmuz ayındaki suikast girişiminde 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks, federal keskin nişancılar tarafından öldürülmeden önce saldırı tüfeğiyle açtığı ateş sonucu eski başkanı kulağından yaralamış, mitinge katılan Corey Comperatore'u ölümüne neden olmuş ve iki kişiyi de ağır yaralamıştı.

Trump ve kampanyası, mitingi "eski başkan için muzaffer bir dönüşe ve ölen ya da yaralananları onurlandırmanın bir yoluna dönüştüreceklerini" belirtti.

Mitingin 15 bin ila 100 bin kişinin katılımıyla yapılması bekleniyor. Gizli Servis, 60 bin kişinin katılmasını bekliyor. 

Suikastin ardından Gizli Servis'in güvenliği sağlamak için yeterli kaynağa sahip olmaması nedeniyle etkinlikler iptal edilmiş veya yerleri değiştirilmişti. Trump'ı sahnede korumak için cam barikatlar kullanılsa bile insansız hava araçlarıyla ilgili korkular nedeniyle açık havada ek mitingler düzenlenmesi konusunda endişeler vardı. 

Gizli Servis sözcüsü Anthony Guglielmi, Trump'ın “yüksek düzeyde ABD Gizli Servis koruması aldığını” ve “en önemli önceliğin her zaman güvenliğini sağlamak için riskleri azaltmak olduğunu” söyledi. Butler ilçe komiserleri başkanı Leslie Osche de Pittsburgh's Action News 4'e yaptığı açıklamada, yetkililerin cumartesi günkü etkinlikte güvenlik konusunda “emin” olduklarını söyledi.

"
"