Dünya

Trump, suikast girişiminden günler sonra sahneye çıkarak adaylığı kabul etti: Burada olmamalıydım, Tanrı benim tarafımdaydı

19 Temmuz 2024 08:35

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump, suikast girişimine uğradıktan beş gün sonra Cumhuriyetçi Parti'nin 2024 Başkan adayı olmayı kabul ettiği konuşmada, "Tanrı benim tarafımdaydı" dedi. 

Milwaukee'deki Fiserv Forum'da düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde konuşan Trump, "Bugün karşınıza çıkarak size güven, güç ve umut mesajı veriyorum. Bugünden 4 ay sonra müthiş bir zafer kazanacağız ve ülkemizin tarihindeki en iyi 4 yılı başlatacağız" dedi. Sahneye ampullerle Trump yazıldı. 

"Ülkemizdeki anlaşmazlık ve bölünmüşlük hızlı bire şekilde iyileşmeli" diyen Trump, "Biz Amerikalıların kaderi ortaktır. Birlikte yükselir veya dağılırız. Ben ABD başkanı olmak için adayım, ABD'nin yarısının başkanı olmak için değil. Çünkü ABD'nin yarısını kazanmak bir zafer değildir" diye devam etti.

Cumartesi günkü suikast girişimiyle ilgili de konuşan Trump, "Bir yandan çok güvende hissettim. Çünkü Tanrı benim tarafımdaydı. Bunu gerçekten hissettim" diye konuştu. 

Trump, saldırıda ölümden döndüğüne işaret ederek, "Bu gece burada olmamalıydım" dediğinde kalabalık, "Evet olmalısın" diye bağırdı. Cumhuriyetçiler daha sonra "Trump'ı istiyoruz" diye tezahürat yaptı .

Trump'ın konuşması sıkça "mücadele" diye tezahüratlarla da bölündü. Trump, suikast girişiminden kurtulduktan sonra Gizli Servis ajanlarının kendisini sahneden indirmeye çalıştığı sırada yumruğunu sıkarak "mücadele" diye bağırmıştı. 

Konuşma boyunca ABD Başkanı Biden'ın adını sadece bir kere anacağını söyleyen Trump, "Onun bu ülkeye verdiği zarar düşünülemeyecek boyutta" dedi.

91 dakika süren konuşmasında Trump, "Mevcut yönetiminin yarattığı tüm uluslararası krizleri bitireceğim. Buna Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş da dahil. Bu savaş ve İsrail'e saldırının sebep olduğu savaş ben başkan olsam asla başlayamazdı" ifadelerini kullandı.

 

"
"