Spor

Trabzonspor ve Başakşehir, eleme turunda avantaj peşinde

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu; RAMS Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunda sahaya çıkacak

08 Ağustos 2024 00:00

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda bugün Avusturya'nın Rapid Wien takımını konuk edecek. Papara Park'ta saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Estonyalı hakem Kristo Tohver yönetecek. Tohver'in yardımcılığını Silver Koiv ve Sten Klaasen yapacak. Maç, A Spor ekranlarından canlı yayınlanacak. Karşılaşmanın rövanş maçı 15 Ağustos Perşembe saat 19.00'da oynanacak.

RAMS Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında bugün Gürcistan'ın Iberia Tiflis takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek. Mikheil Meskhi Stadı'nda oynanacak maç, TSİ 19.00'da başlayacak. Müsabakayı İskoçya Futbol Federasyonundan David Dickinson yönetecek. Dickinson'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden David McGeachie ve Francis Connor yapacak. Karşılaşmanın TRT Spor'dan canlı yayınlanması bekleniyor. Maçın rövanşı 15 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak.

Trabzonspor, bu sezon Avrupa Ligi'nde gol yemedi 

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında bugün Avusturya'nın Rapid Wien takımı ile sahasında karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 152. maçını oynayacak.

Bordo-mavililer, geride kalan 151 maçta 56 galibiyet, 37 beraberlik ve 58 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda rakip fileleri 193 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 205 gol gördü.

Trabzonspor, ilk olarak 1976-77 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Şampiyon Kulüpler Kupası/UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30, UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi'nde 95, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12, UEFA Intertoto Kupası'nda 8 ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 6 maç oynadı.

Bordo-mavililerin UEFA Avrupa Ligi'nde 96. maç

Trabzonspor, Rapid Wien ile oynayacağı maçla UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenen Avrupa'nın 2 numaralı kupasında 96. maçına çıkacak.

UEFA Kupası'nda ilk olarak 1982-83 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımıyla eşleşen bordo-mavililer, bugüne dek oynadığı 95 maçın 38'inde sahadan galibiyetle ayrıldı. 22 maçta berabere kalan Karadeniz ekibi, 35 karşılaşmada ise sahadan mağlup ayrıldı.

Bu maçlarda rakip fileleri 130 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 128 gol gördü.

Trabzonspor, Rapid Wien maçı ile Avrupa kupaları tarihinde ilk kez Avusturya'dan bir takımla karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor, bu sezon 2 maçı da kazandı

Trabzonspor, bu sezon UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Slovakya'nın Ruzemberok takımı karşısında iki maçı da kazandı.

Deplasmanda ilk maçta 2-0 galip gelen bordo-mavililer, kendi evinde de 1-0'lık galibiyetle turu geçen taraf oldu.

Bu sezon ilk 2 maçta 3 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde gol görmedi.

Başakşehir'in Avrupa kupalarında 53. karşılaşması

UEFA Konferans Ligi 3. eleme turu ilk maçında bugün Gürcistan'ın Iberia Tiflis ekibine konuk olacak RAMS Başakşehir, Avrupa kupalarında 53. karşılaşmasını oynayacak.

Turuncu-lacivertli ekip, Avrupa'da daha önce oynadığı 52 maçta 19 galibiyet, 12 beraberlik ve 21 mağlubiyet yaşadı.

Söz konusu müsabakalarda 77 gol atan RAMS Başakşehir, kalesinde 76 gole engel olamadı.

Çağdaş Atan ile Avrupa'da üçüncü maç

RAMS Başakşehir, teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde Avrupa kupalarında üçüncü sınavını verecek.

Turuncu-lacivertli ekip, Çağdaş Atan idaresinde Avrupa kupalarında çıktığı ilk maçta San Marino ekibi La Fiorita'yı İstanbul'da 6-1 ve rövanşta deplasmanda 4-0 mağlup etti.

Başakşehir'in deplasmandaki 27. maç

Medipol Başakşehir, Iberia Tiflis karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 27. deplasman maçına çıkacak.

Turuncu-lacivertli ekip, bugüne kadar rakip sahalarda çıktığı 26 müsabakada 8 galibiyet, 5 beraberlik ve 13 mağlubiyet yaşadı.

Deplasmandaki 26 maçta 36 gol atan Başakşehir, 47 kez de topu ağlarından çıkardı.​​​​

En golcü isim Visca ​​

RAMS Başakşehir adına Avrupa kupalarında en çok fileleri havalandıran isim, kariyerini Trabzonspor'da sürdüren Edin Visca oldu. Visca, turuncu-lacivertli formayla Avrupa kupalarında 14 kez gol sevinci yaşadı.

Stefano Okaka ve Danijel Aleksic 6'şar golle RAMS Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki 2. sıradaki en golcü oyuncular konumunda bulunuyor.

İrfan Can Kahveci, RAMS Başakşehir formasıyla Avrupa'da beş gol atarken, Berkay Özcan ise 4 kez gol sevinci yaşadı. Krzysztof Piatek, Deniz Türüç, Enzo Crivelli, Eljero Elia, Emre Belözoğlu, Serdar Gürler ve Youssouf Ndayishimiye üçer, Joao Figueiredo ve Marcio Mossoro da ikişer kez fileleri havalandırdı.

Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki diğer 17 golüne ise Ömer Ali Şahiner, Hamza Güreler, Davidson, Olivier Kemen, Adnan Januzaj, Bertrand Traore, Hasan Ali Kaldırım, Münir Chouiar, Ahmed Touba, Patryk Szysz, Demba Ba, Martin Skrtel, Emmanuel Adebayor, Stefano Napoleoni, Kerim Frei, Mehmet Topal ve Doka Madureira imza attı.

Tur atlarsa Başakşehir'in rakibi

RAMS Başakşehir, rakibini elemesi durumunda İrlanda ekibi St. Patrick's Athletic ile Azerbaycan ekibi Sabah eşleşmesinde tur atlayacak ekiple play-off etabında mücadele edecek.

"
"