Spor

Trabzonspor teknik sorumlusu Derelioğlu, Visca'nın neden kadroda olmadığını açıkladı

01 Eylül 2024 19:10

Teknik direktör Abdullah Avcı ile yollarını ayıran Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Eyüpspor'a konuk oluyor. Bordo mavililerin teknik sorumlusu İhsan Derelioğlu, maç önü röportajında takımın son durumu hakkında bilgi verdi.

beIN Sports'a konuşan İhsan Derelioğlu, Edin Visca'nın kadroda yer almaması ve yeni transfer Muhammed Cham'ın yedek kalması hakkında açıklamalarda bulundu.

Derelioğlu'nun sözleri şöyle:

"Bundan sonraki tüm çalışmalar uzun lig maratonunda başarılı olmak için olacak"

"Daha önce bizim takımızda forma giyen ve Adanaspor teknik direktörlüğünü yapan Sol Bamba'ya Allah'tan rahmet, tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum. Perşembe günü oynadığımız 120 dakikalık zor bir mücadelenin ardından bugün yeniden bir maç oynamak durumundayız. Maçın getirdiği fiziksel yorgunluktan başka, kaybetmenin üzüntüsü, ardından Abdullah hocanın ayrılışı... Tabi ki çok kısa bir süre ve bu türbülansı bir an önce atlatmak zorunda olan bir oyuncu grubuyla karşı karşıyayız. Bu dönemde biz de bu yaraları sarmaya ve fiziksel bir yükleme şansımız olmadığı için mental olarak oyuncuları biraz daha sahanın içine çekme durumundayız. Bundan sonraki tüm çalışmalar uzun lig maratonunda başarılı olmak için olacak"

"Visca'yı riske etmek istemedik"

"Edin Visca'nın maçtan kalan bir sakatlığı var. Buraya tüm kadroyla beraber geldik aşağı yukarı. O kadronun içinde olması bugünkü son durumunu beklememenizdendi. Çünkü bizim için önemli bir oyuncu. O nedenle bugün bekledik ama maçtan kalma sakatlığını riske etmek istemedik. Sakatlık daha büyüyebilirdi. O nedenle kadronun dışında tuttuk"

"Muhammed Cham kısa bir süre oynayabilir"

"Muhammed Cham kısa bir süre önce aramıza katıldı. Uzun bir süre eski takımıyla antrenmanlara ve kampa katılmadı, bireysel antrenmanlar yaptı ve şimdi bize katıldı. Maçın gidişatına göre, oyunun güçlüğüne göre belki çok kısa bir süre oynayabilecek bir durumda. Onun dışında çok risk olur."

Bir kadro değişikliği daha

Derelioğlu'nun açıklamalarının ardından Trabzonspor'dan bir kadro değişikliği daha geldi. Bordo-mavili ekip maç öncesinde yaptığı açıklamada, "Isınma esnasında sağ üst adalesinde gerginlik hisseden ve sakatlık riski nedeniyle kadrodan çıkarılan Savic’in yerine Lundstram ilk 11’e dahil edildi" ifadelerini kullandı.

"
"