Spor

UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Trabzonspor, yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek

03 Kasım 2022 20:30

UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında Ferencvaros'u 1-0 mağlup eden temsilcimiz Trabzonspor, grubu 3'üncü sırada tamamladı. Bordo-mavililer, yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek

UEFA Avrupa Ligi H Grubu son maçında Macaristan'ın Ferencvaros takımını 1-0 yenen temsilcimiz Trabzonspor, grupta 3. olarak yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda devam edecek.

Karşılaşmanın 7. dakikasında Bakasetas'ın golüyle öne geçen Trabzonspor skoru korudu ve üç puanın sahibi oldu.

Bu sonuçla Trabzonspor grupta puanını 9 yaparak üçüncü sırada yer aldı ve Avrupa'da yoluna Konferans Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.

Grubun diğer maçında Monaco Kızılyıldız'ı 4-1 mağlup etti ve grubu 10 puan ile tamamlayarak ikinci sırada çıktı. Aynı puandaki Ferencvaros ise 10 puan ile tamamladığı grubu averaj ile lider bitirerek adını son 16'ya yazdırdı.

Grupta 6 puan toplayan Kızılyıldız son sırada yer aldı.

Bakasetar Avrupa Ligi'nde tarihe geçti

Trabzonspor’un Yunan yıldızı Anastasios Bakasetas, son haftalarda yükselen performansıyla Avrupa Ligi’nde oynanan tüm müsabakalarda takımına gol katkısında bulundu. Ferencvaros ile oynanan ilk maçta 1 asist, Kızılyıldız’la oynanan ilk maçta 1 asist ve ikinci maçta 2 asist yapan Yunan oyuncu toplam 4 asist kaydetti. Batasetas gruptaki Monaco, Kızılyıldız ve bu akşam oynanan Ferencvaros maçında da 1’er gol attı. Bakasetas, UEFA Avrupa Ligi Grup aşaması tarihinde tüm maçlarda gol katkısı veren ilk futbolcu oldu.

Maçtan önemli anlar

6. dakikada Trabzonspor'da ceza sahası dışı sol çaprazdan Trezeguet'nin şutu etkisiz oldu ve top kaleci Denes Dibusz'ta kaldı.

GOL | 7. dakikada Trabzonspor'un sol kanattan gerçekleşen atağında Trezeguet'nin yerden pasına ceza sahası dışından gelişine çok sert bir vuruş yapan Anastasios Bakasetas, direğe çarparak ağlarla buluşan şık golle Trabzonspor'u Ferencvaros karşısında öne geçirdi: 1-0.

13. dakikada Anastasios Bakasetas'ın pasında ceza sahası ön çizgisinde bomboş durumdaki Trezeguet'nin vuruşu direğe çarparak dışarı gitti.

15. dakikada Trabzonspor, bu kez Yusuf Yazıcı ile gole çok yaklaştı. Soldan topu getiren Trezeguet'nin savunma arksına pasında Yusuf Yazıcı, ceza sahası içi sol çaprazdan uygun durumda vuruşunu yaparken top auta gitti.

16. dakikada yine sol kanattan gelen Trabzonspor'da sol çaprazdan Marek Hamsik'in vuruşu üstten dışarı çıktı.

22. dakikada sol kanattan Anastasios Bakasetas ile kullanılan kornerde Marc Bartra'nın kafa vuruşunu Ferencvaros savunması çizgiden çıkardı.

30.dakikada Abdülkadir Ömür'ün ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı vuruş, kaleci Denes Dibusz'da kaldı.

41. dakikada gelişen hızlı hücumda Yusuf Yazıcı'nın vuruşu auta gitti.

41. dakikada Abdülkadir Ömür'ün rakip yarı sahada Anderson Esiti'den kazandığı top sonrası Trezeguet'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın uygun pozisyondaki vuruşunu kaleci Denes Dibusz çıkardı.

56.dakikada Trabzonspor'un sağ kanattan geliştirdiği atakta Jens Stryger Larsen'in ortasında Yusuf Yazıcı'nın dönerek yaptığı vuruş auta gitti.

67 dakikada Trabzonspor'da Anastasios Bakasetas'ın ceza sahası dışından vuruşu isabetli olmadı.

Ferencvaros etkili geldi

74 dakikada Kristoffer Zachariassen'in sağ kanattan getirdiği top sonrası yaptığı ortaya Xavier Mercier'in altı pas üzerinden yaptığı dokunuş auta gitti.

79 dakikada topla ceza sahasına giren Naci Ünüvar'a Samy Mmaee vuruş şansı vermezken dönen topta Jens Stryger Larsen'in ceza sahası içi sağ çaprazdan sol ayağıyla yaptığı vuruş etkisiz oldu ve kaleci Denes Dibusz'da kaldı.

86 dakikada Ferencvaros'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Adnan Kovacevic'in kafa vuruşu az farkla auta gitti.

 

 

 

 

"
"