Medya

TGC'den Murat Ağırel ve Hakan Çelik'e destek: Gazetecileri hedef göstermek, tehdit etmek suçtur

"Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri sorumlu tutacağız"

03 Eylül 2024 19:10

T24 Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptıkları haberler nedeniyle gazeteciler Murat Ağırel ve Hakan Çelik’in hedef gösterilmesini kınadı. Yapılan açıklamada “Gazetecileri hedef göstermek, tehdit etmek suçtur. AİHM ve AYM kararlarında ifade edildiği gibi basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü demokratik toplumun temelidir” ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, ölümle tehdit edildi. Ağırel, kendisine gönderilen ve içeriğinde maskeli bir şahsın yer aldığı videoyu paylaşarak, "Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil. Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor" dedi.

Murat Ağırel'e video ile ölüm tehdidi: "Öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor"

"Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri sorumlu tutacağız"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Murat Ağırel ve Hakan Çelik'in yaptıkları haberlerle ilgili hedef gösterilip tehdit edilmelerini kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada Murat Ağırel ve Hakan Çekil’in karşılaşacakları olumsuzluklarda olaylarda adı geçenlerin sorumlu tutulacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Gazeteciler ülkemizde her gün hedef gösterilmekte, saldırıya uğramakta ve saldırganlar cezasızlıkla ödüllendirilmektedir. Son olarak yaptıkları haberler nedeniyle #MuratAğırel ve #HakanÇelik hedef gösterilmiş ve tehdit edilmişlerdir. Meslektaşlarımızın başına gelecek her türlü olumsuzlukta hedef gösterenleri ve olaylarda adı geçenleri sorumlu tutacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Gazetecileri hedef göstermek, tehdit etmek suçtur. AİHM ve AYM kararlarında ifade edildiği gibi basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü demokratik toplumun temelidir. Sadece lehte olduğu kabul edilen haber ve düşünceler için değil, devletin veya nüfusun bir bölümünün aleyhinde olan, onlara çarpıcı gelen, onları rahatsız eden haber ve düşünceler için de uygulanır. Bunlar, çoğulculuğun, hoşgörünün ve açık fikirliliğin gerekleridir.

Meslektaşlarımızı hedef gösterenleri, tehdit edenleri kınıyoruz. İçişleri Bakanlığı’nı ve Adalet Bakanlığı’nı yeni bir gazeteci cinayeti işlenmeden bu tehditlerle ilgili acil önlem almaya çağırıyoruz. İktidara ve muhalefete basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün korunması için sağduyu çağrısında bulunuyoruz. #Gazetecilik suç değildir.”

"
"